A maláj hegymászó letiltotta azt a serpát az Instagramon, aki megmentette az életét

2023. június 07. 12:07

Gelje serpa a hátán cipelte le a Mount Everestről Ravichandran Tharumalingamot, aki azonban ezt nem köszönte meg, ezért a kommentelők mindennek lehordták – számol be a Telex.

2023. június 07. 12:07
null

A 30 éves Gelje serpa videóban mutatta be, hogyan mentettek meg egy maláj hegymászót a Mount Everest halálzónájából úgy, hogy a serpa szó szerint a hátán cipelte le a férfit a hegyről – számol be a telex az Independent cikke alapján. A Ravichandran Tharumalingam azonban a mászást szervező partnercégének köszönte meg a segítséget sőt, egy alkalommal azt írta egy posztban, hogy az életét is nekik köszönheti, ami erős állítás annak tudatában, hogy a fél világ látta, ahogy egy serpa hátára kötözve viszik le a Mount Everestről.

A maláj férfit elkezdték felkérdezni a kommentelők, mire ő letiltotta Gelje serpa profilját, illetve törölte a róla szóló kommenteket,

ami csak olaj volt a tűzre.

Az 58 éves hegymászó egyébként 2007-ben például nyolc ujját is elvesztette fagyás miatt egy expedíción a Mount Everestre.

Valószínűleg a hegymászóközösség nyomására, de végül Ravichandran levette a tiltást Gelje serpáról, majd több posztban magyarázkodott, de hozzátette, már hetekkel ezelőtt megköszönte a serpának. Gelje erre egy nappal később a hegymászót kritizáló posztokat kezdett el megosztani, az egyikben hálátlan gyökérnek nevezték. 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkemókus
2023. június 08. 05:44
Erről nem beszélnek: Vitatottként van megjelölve, hogy Suhajda megmászta oxigén nélkül a K2-t. https://www.mozgasvilag.hu/hegymaszas/hirek/mennyit-er-a-hegymaszo-szava-k2-suhajda-szilard#GPS%20nyomk%C3%B6vet%C3%A9s%20(track) Egyebek mellett ezt írja a cikk: "A négy tanú által elmondottak alapján arra a következtetésre jutottak ugyanis, hogy Suhajda Szilárd kb. 8500 méteres magasságban mintegy három órán keresztül állt, illetve szinte semmit nem haladt (elhangzott a "felfelé történő mozgást színlelt" kifejezés is), majd hirtelen megtáltosodva két óra alatt ledarálta a csúcsig hátralévő 110 méternyi szintet, amit szerintük csak pótlólagos oxigén használatával tehetett meg." Ehhez képest a Mount Everesten: Elia Saikaly a 8750 m körül látta, nagyon lassan mozgott. Majd az utolsó jeladás a Hillary lépcső TETEJÉRŐL.
kata56
2023. június 07. 16:45
..
Akitlosz
2023. június 07. 16:07
Eddig is lehetett tudni, hogy furcsa emberek mennek oda. Na főleg ha oxigénpalack nélkül! 58 éves. 8 ujja hiányzik. Meghalni ment oda, mint az a magyar. A kamikaze gépeket is csak az odaútra tankolták fel.
Diktátor1
2023. június 07. 15:31
Gondolom meghalni ment föl, a serpa meg áthúzta a számításait. Viszont Suhajdának szerencséje volt, neki sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!