Merkel után nevezik el gyermekeiket a szír menekültek

2017. augusztus 22. 11:14

Augusztus 16-án megszületett Angela Merkel Muhammed, szír menedékkérők gyermeke – azonban nem ők az elsők, akik a német kancellár után nevezik el kisbabájukat.

2017. augusztus 22. 11:14

A migrációs válság árnyékában különös jelenség van kibontakozóban Németországban: több menedékkérő is Angela Merkel után nevezi el gyermekét – írja a The Local Deutschland.

Augusztus 16-án a münsteri kórházban megszületett Angela Merkel Muhammed, szír menedékkérők gyermeke. A már öttagú szír család 2015 óta él Németországban, a gyermek nevét pedig a kancellár iránti hálájuk jeléül választották.

Hálásnak lenni van is miért: mint ismeretes, 2015-ben a kancellár megnyitotta Németország határait a háború elől menekülő menedékkérők előtt. 

A Merkel nevet azonban nem csak az augusztus 16-án született kisbaba viseli a menedékkérők közül: 2015 februárjában egy ghánai migráns gyermeke kapta meg a kancellár nevét, ugyanezen év decemberében pedig több duisburgi menekült is Angela Merkelről nevezte el gyermekét.

A német hivataloknak a névvel kapcsolatban nincsenek fenntartásai: a szövetségi szabályozás csupán azt írja elő, hogy olyan nevet kell választani egy gyermeknek, ami nem teszi ki őt semmiféle veszélynek – ez pedig az Angela Merkel név esetén teljesül.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2017. augusztus 23. 17:01
Nincs új a nap alat. Anno, mikor a Népi és Demokratikus Koreát támogatta Rákosi elvtárs brancsa, egy házaspár hálából Mátyásnak keresztelte újszülött...lányát. Még mondják, hogy a gender gondolat nem a keleti progresszíó terméke!
választópolgár
2017. augusztus 23. 14:44
Mire ez a gyerek felnő, ilyenek lesznek a közállapotok a kisebbségbe került németek számára: https://www.youtube.com/watch?v=flqwx5ObdKU
Szívemből magyar
2017. augusztus 23. 11:43
Jó reklám merkelnek. :D Bár akármit csinál, lazán megnyeri a választásokat..
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 22. 23:22
Mégis csak képesek az integrálódásra... :-) Szép is lesz majd, amikor egyikük-másikuk felcseperedve merényletet követ el. A hírügynökségek bejelentik: a merénylet elkövetésével Angela Merkel Mohamedet vádolják, társa Angela Merkel Juszuf. A banyának - az eredetinek, ha él még akkor - cigányútra megy a műfogsora... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!