Nincs vége: kilencedszerre is döntetlen a sakk vb döntője

2018. november 21. 19:57

A sakkvilágbajnokság ezúttal tényleg nem akar véget érni.

2018. november 21. 19:57

Az előző nyolchoz hasonlóan a kilencedik parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású londoni sakkvilágbajnoki döntőben.

Szerdán a harmadik címvédéséért küzdő norvég Magnus Carlsen vezette a világos bábukat, az angol megnyitást választotta, majd szakportálok szerint a 9. lépésével újított. Némiképpen előnyösebb helyzetben volt, de az amerikai Fabiano Caruana precízen játszott a középjáték során, így kiegyenlítette az állást. A két-két gyaloggal és ellentétes színű futóval zajló végjátékban Carlsen nem hiába gyötörte Caruanát, a felek végül 56 lépést követően remiben állapodtak meg.

A világbajnoki mérkőzéssorozat csütörtökön folytatódik, amikor Caruana vezeti majd a világos bábukat. Ha 12 játszma után döntetlen az állás, rapid partik következnek. Caruana sikere esetén 46 év után lenne ismét amerikai győztes.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2018. november 22. 11:14
"A sakkvilágbajnokság ezúttal tényleg nem akar véget érni." Már csak azért sem, mert 12 játszmás.
Csakcsöndben
2018. november 22. 10:23
Tegyük hozzá, hogy a két helyszíni kommentátor magyar: Polgár Judit és Rudolf Anna.
Mich
2018. november 21. 23:24
Világos, mindketten megtanulták, hogyan kell feketével döntetlenre játszani - és ezt gyakorolják is, nehogy a másik akár egypontos előnyhöz jusson, ami elég lenne a világbajnokság megnyeréséhez. Ennyi.
Akitlosz
2018. november 21. 20:38
Túl könnyű játék. Kicsi a tábla, kevés a bábú, így bár elvileg lehetséges lépés sok van, jó lépés nagyon kevés, sokszor csak egy vagy már annyi sem. Ezért jók a számítógépek a sakkban, de az első pár lépésen már azok sem gondolkodnak, hanem "könyvből" lépnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!