Szaúdi koalíció: Iráni fegyvereket használhattak az olajlétesítmények elleni támadások során

2019. szeptember 16. 16:46

Az előzetes vizsgálat arra enged következtetni, hogy a támadást nem Jemen területéről hajtották végre – jelentette ki a koalíciós szóvivő.

2019. szeptember 16. 16:46

Iráni eredetűek voltak azok a fegyverek, amelyeket a szaúdi olajlétesítmények ellen a hétvégén végrehajtott támadások során használtak – állította a húszi síita lázadók ellen Jemenben harcoló szaúdi vezetésű koalíció a vizsgálat előzetes eredményeire hivatkozva.

Turki al-Máliki koalíciós szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: folyamatban vannak a vizsgálatok annak meghatározására, hogy honnan indították a támadásokat. Hozzátette: az előzetes vizsgálat arra enged következtetni, hogy a támadást nem Jemen területéről hajtották végre.

A szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját szombaton érték dróntámadások, amelyek végrehajtójaként a jemeni húszi síita lázadók jelentkeztek. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azonban a húszikat támogató Iránt tette felelőssé ezekért és a korábbi támadásokért.
 

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
skorpio
2019. szeptember 17. 08:49
Hol voltak azok a mindent tudó, amerikai védelmi rendszerek?
neociprióta
2019. szeptember 17. 04:14
hiteles szakértői vélemények szerint iráni szárnyasrakétákkal hajtották végre a támadást, e fegyverrendszer szállitása évek óta zajlik az oroszok részéről. Világos,hogy nem a jemeni hadsereg vagy bármiféle alkaida üzemelteti ezeket a rakétákat. Kinek alapvető érdeke a szaudi olaj kiiktatása????Válasz adott....DDDDD Putlerisztán ismét bizonyitotta,hogy képes letámadni az emberiséget.
mokány
2019. szeptember 16. 22:25
A jemeni rezsimet mennyivel etikusabb támogatni ?
vktzmnksr
2019. szeptember 16. 19:14
És ha amerikai fegyverekkel gyilkoltak ?? .-))) A fegyverkereskedelem legális . Csak a politika változik . Szar gecik .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!