Miért mérgezik meg a Kreml bírálóit? – MANDINER PODCAST

2020. szeptember 08. 16:15

Az orosz ellenzéki aktivisták, a Kreml ellenfeleinek halandósági, baleseti, mérgezési statisztikája rosszabb, mint a nemzetközi átlag. Ha ellenséges állam szervezi a mérgezéseket, honnan jutnak hozzá a Novicsokhoz? Ha az orosz szolgálatok teszik, a várható szankciók beárazásával miért éri meg ez Moszkvának? Vendégünk: Rácz András Oroszország-szakértő.

2020. szeptember 08. 16:15
null

Kegyvesztett, nyugatra emigrált oligarchák, volt kémek, ellenzéki politikusok válnak mérgezéses merényletek áldozataivá. A vegyi anyagokat a hatóságok később beazonosítják, a felelősök kilétét viszont nem tudják egyértelműen bizonyítani. Így a Kreml urain marad a stigma, az ellenük hozott diplomácia retorziók azonban gyengék. Kik és miért mérgezik meg a Kreml bírálóit?

Vendégünk: Rácz András Oroszország-szakértő, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) tudományos főmunkatársa.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Címlapképen: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető és korrupcióellenes aktivista az általa alapított Antikorrupciós Alapítvány (FBK) moszkvai székházában tartott rendőrségi razzia közben 2019. december 26-án. Navalnijt később erőszakkal távolították el a rendőrök az épületből. Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illibernyák
2020. szeptember 09. 22:35
Nem látom az elitélő cikkeket, elemzéseket az orbánista szennymédiában a Navalnij ügyben és biztos nem véletlen, hogy futsalos jachtozós petike sem duzzog és pampog facebookján, mint azt szokta amikor a Lajtán túlról érkezik bírálat. Nem nagyon foglalkoznak a fehérorosz ellenzékiek elrablásával sem, a tüntetésekkel. Sehol egy támogató nyilatkozat. A nagy antikommunista, rendszerváltó, liberális-sororista fidesz 30 évvel később autakraták nagy cimibije lett. Most hol van akkor az a híres sajtószabadság? Nem jött még meg az ukáz a pártközpontból, hogy szabad e bántani fehérorosz és orosz barátainkat?
mucsay
2020. szeptember 09. 13:58
a mandi nem bírja se trumpot se putyint. az igazkonzik mindig is inkább vonzódtak a neokonokhoz mint a lenézett nemzetiekhez. a régi szalon-probléma.
Coccothraustes
2020. szeptember 09. 10:57
A novicsokmérgezettek és polinium minták alapján beazonosítható Putyin illetve az orosz állam felelőssége.
TAVIROZSA
2020. szeptember 09. 09:23
A fotó olyan mintha egy akciófilm jelenete lenne ! :) K.va erős kép ! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!