Minszk egy tüntetéseken résztvevő sportolójának kiadatását kéri Moszkvától

2021. február 10. 16:40

Azzal gyanúsítják, hogy erőszakot alkalmazva ellenállt egy hatósági személynek.

2021. február 10. 16:40
null

A minszki főügyészség szerdán kezdeményezte Alekszij Kudin kiadatását Oroszországtól, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszakot alkalmazva ellenállt hatósági személynek egy nem engedélyezett fehéroroszországi kormányellenes tüntetésen. A fehérorosz vádhatóság sajtószolgálata szerint az 1984-es születésű férfi nem jelent meg a tárgyalásán, ezért körözést adtak ki ellene.

A fehérorosz állampolgár Kudint Moszkva megyében, január 21-én vették őrizetbe az orosz hatóságok, és erről értesítették a fehérorosz kollégáikat.

A fehérorosz vádhatóság közölte, hogy az együttműködés az adott ügyben a Független Államok Közössége (FÁK) 1993-ban elfogadott jogsegély egyezménye alapján történt.

Egy orosz bíróság korábban elrendelte Kudin őrizetbe vételét. A férfi ismert harcművész, világbajnok thai bokszoló, aki az amerikai szervezésű Bare Knuckle FC pusztakezes mérkőzésen indult volna.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2021. február 10. 21:38
A FÁK nem érnek az égig....
Paenumbra
2021. február 10. 17:37
"Minek ment oda" :p
MayorAnna
2021. február 10. 17:14
A FÁK, ma is létező (laza) csoportosulás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!