A holland melegjogi szervezetek elítélik a holland kormányt

2021. május 31. 13:34

A kormány visszalépett a reorientációs terápiák betiltásától.

2021. május 31. 13:34
null

A COC Netherlands nevű melegjogi szervezet, más szervezetekkel együtt, elmarasztalta a holland ügyvivő kormányt, amiért az múlt pénteken visszalépett a homoszexuálisok „átnevelését” célzó, úgynevezett reorientációs vagy reparatív terápiák tilalmának elrendelésétől – írta hétfőn a NlTimes holland hírportál. Astrid Oosenbrug, a COC Netherlands vezetője szerint az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, queer) közösségek nagyon régóta várják az ilyen irányú gyakorlatok betiltását, a kormánynak minél előbb cselekednie kellene e téren.

Semmi szükség nincs erre, jól vannak, ahogy vannak” – jelentette ki Oosenbrug a sajtónak.    

Filozófiai tanácsadás?

Pénteken Hollandia ügyvivő kormánya a parlament alsóházának többségi akarta ellenére úgy döntött, hogy nem rendeli el a reorientációs terápiák tilalmát, ehelyett egy magatartási kódex kidolgozására kérte fel a szekuláris elveket valló holland Humanista Ligát. A magatartási kódex célja, hogy az egyházak számára iránymutatást fogalmazzon meg arról, hogyan viszonyuljanak a LMBTQ közösségek tagjaihoz. A kormány arra is hivatkozott, hogy nehéz meghatározni, milyen gyakorlat minősül reorientációs terápiának, mivel az ilyen módszereket gyakran zárt vallási közösségekben alkalmazzák, és több esetben „filozófiai tanácsadásnak” minősítik ezeket.    

A 66-os Demokraták nevű balliberális parlamenti párt képviselője, Vera Bergkamp által megrendelt felmérés szerint szinte mindenki, aki reparatív terápián esik át, depresszióval, étkezési zavarokkal, öngyilkossági gondolatokkal küzd. „Az ilyenfajta terápiák károsak és hatástalanok,

– írta egy korábbi Facebook-bejegyzésében a képviselő. A felmérés szerint Hollandiában körülbelül 15 szervezet és magánszemély folytat reorientációs terápiát, ezek többsége pünkösdista, baptista és evangélikus gyülekezetekben zajlik.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2021. május 31. 22:02
Azért érdekes, hogy a tudomány már nem is keresi az okokat a miértre, az ezt kutatókat ellehetetlenítik. Pedig végre jó lenne tudni, hogy mi okozza az egészet, nem hősöket csinálni belőlük...
Ma is bukik a Zorbán...
2021. május 31. 20:50
Felháborító, hogy a genderbolsevisták el akarják venni a lehetőséget is azoktól, akik szeretnék magukat gyógyíttatni. Ki volt az a gazember aki ezt ki merészelte találni??? Egyébként ha ma esetleg nincs is 100%-ban működő gyógymód, senki sem állíthatja, hogy a jövőben sem lesz. De az elvetemültek már előre el akarják venni a reményt szerencsétlen sorsú, de változni kívánó emberektől, hogy visszatérhessenek a normalitás világába. Ez felháborító aljasság. Olyan ez, mintha valaki azt akarná elrendelni, hogy aki vak, azt tilos legyen gyógyítani még akkor is, ha van rá lehetőség és ő maga is akarja.
Saksafar
2021. május 31. 16:09
Miért is nem fordulhat orvoshoz segítségért az a meleg, amelyik ezt szükségesnek érzi? Ugyanis a homoszexualitás nem génhiba, sokkal inkább pszicho cucc, tehát bizonyos embereknél korrigálható. Miért is kell ezt üldözni, mindenáron akadályozni? Nehogy kevesebb buzi legyen, nincs elég?
k.edi
2021. május 31. 15:15
"kormánynak meg kell védenie a fiatalokat és a gyermekeket" ....bezzeg a ti propagandátoktól nem lehet, mert az homofób. Rohadjatok meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!