A Wembleyben tartja az UEFA az Eb-döntőt

2021. június 22. 16:26

A brit kormány több mint 60 ezer nézőt enged be a Wembley Stadionba a labdarúgó Európa-bajnokság július 11-i döntőjére, valamint előtte a két elődöntőre.

2021. június 22. 16:26
null

A Wembley Stadionban tartják a labdarúgó Európa-bajnokság július 11-i döntőjét, valamint előtte a két elődöntőt. A brit kormány keddi bejelentése révén a világhírű aréna 75 százalékos kapacitással működhet majd az utolsó három találkozón. 

Az európai szövetség (UEFA) korábban arról egyeztetett a brit kormánnyal, hogy engedélyezze 65 ezer néző befogadását, és annak a reményének adott hangot, hogy a szponzorok, valamint a VIP-vendégek szintén mentesülnek a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések hatálya alól. Utóbbiakkal kapcsolatban még nem közöltek részleteket. Elvileg az Eb-rendező országokból Nagy-Britanniába utazó turisták tíznapos karanténra kényszerülnek.

A kormány már korábban hozzájárult, hogy emeljék a 90 ezer férőhelyes arénában a nézők létszámát. A csoportkörben negyed ház engedélyezett, a múlt heti rendelkezés szerint az elődöntőre és a döntőre 45 ezer szurkoló mehetett volna be, ezt emelték fel most. Az is szóba került korábban, hogy ha London nem járul hozzá az engedményekhez, akkor a három összecsapás elkerülne az angol fővárosból, és akár Budapest is lehet a beugró.

(MTI)

Nyitókép:  Maciek Musialek / NurPhoto / AFP

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. június 22. 20:46
Akkor ez eldölt. Szerintem nem sok esélyünk volt.
tevevanegypupu
2021. június 22. 19:40
Most gondolja el mindenki, ha nálunk tervezték volna eredetileg, átengedtük volna másnak? Na ugye hogy nem..jó helyen lesz,nagyon jó, híres stadionban..csak nehogy a nyavalyás vírus is ott "ünnepeljen"..
Sulammit
2021. június 22. 18:37
Gondoltam, hogy nem nálunk lesz, - irígységből.
zara
2021. június 22. 17:28
a kormány nem engedhette meg magának h elvegyék igy inkább beengedi a népet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!