Nyakon szúrta magát a fehérorosz aktivista

2021. június 02. 08:44

A férfi így akart tiltakozni a politikai elnyomás ellen.

2021. június 02. 08:44
null

Tollal szúrta magát nyakon Stsiapan Latypau fehérorosz aktivista kedden egy bírósági meghallgatáson, Minszkben – írta meg az Euronews. A férfit azonnal kórházba szállították, és jelenleg mesterséges kómában tartják.

A Viasna emberi jogi központ értesülései szerint a 41 éves férfi azért kísérelt meg öngyilkosságot, hogy ezzel is tüntessen a politikai elnyomás ellen, miután az államhatalom őrizetbevétellel fenyegette meg a hozzátartozóit. Az oldalon hozzátették, hogy Latypau már átesett az életmentő műtéten, és nem szenvedtek károsodást a létfontosságú szervei. Az aktivista jogi képviselője nem kommentálta az ügyfele állapotát.

Stsiapan Latypaut tavaly szeptemberben vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok a Lukasenka megválasztása elleni tüntetések idején. Az aktivista ellen jelenleg a közrend megzavarása, tüntetési jelképek készítése és egyéb bűncselekmények miatt folyik eljárás. Ezek miatt akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Kép forrása: Handout / Radio Free Europe/Radio Liberty / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. június 02. 16:14
na ez egy nagyon jo tiltakozasi mod, csak remelni tudom hogy a mi ellenzeki bohocaink is atveszik a peldat :DDD
Box Hill
2021. június 02. 14:22
Elég hülye ötlet. Ezek sem az országhatárukat sem az eszüket nem képesek megtalálni.
comname
2021. június 02. 13:05
Amikor ilyet olvasok hiányoznak azok a régi fideszesek akik még küzdöttek az efféle diktatúrák ellen. Hol van az az Orbán aki rendőrökkel szállt szembe? Mi történt veletek hogy most az ilyeneket akarjátok visszahozni a hazánkba?
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. június 02. 12:18
Már kínjukban mindent bevetnek figyelemkurvulni, mert csak nem akar kirobbanni az a színes forradalom és zsorzsi bácsi elégedetlenül topog már, várja az erdeményt a pénzéért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!