A magyaroknak is szurkol az olimpia szervezőbizottságának elnöke

2021. július 05. 16:39

Hasimoto Szeiko a tokiói Magyar Kulturális Intézetben látható, az 1964-es tokiói olimpián elért magyar sportsikereknek emléket állító kiállításra látogatott el hétfőn.

2021. július 05. 16:39
null

A tárlaton Palanovics Norbert tokiói magyar nagykövet vezette végig a szervezőbizottság élére 2021 februárjában kinevezett elnök asszonyt, aki olimpikonként maga is összesen hét olimpián képviselte a szigetországot – írja a kormany.hu.

Az MTI-nek adott nyilatkozatában Hasimoto Szeiko nagy örömmel emlékezett vissza a sportolóként, gyorskorcsolyázóként tett magyarországi látogatásaira. Az elnök asszony egyúttal aláírta azt a szurkolói táblát is, amelyet a Magyarországot szerető japánok és a Japánban élő magyarok látnak el kézjegyükkel, és amelyet a nagykövetség a magyar csapathoz, az Olimpiai Faluba juttat el.

A kiállításon látható, az 1964-es olimpián készült fotók az intézeti kiállítást követően ugyancsak az Olimpiai Faluba, a magyar csapat szobáinak falára kerülnek.

Címlapképen: Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke.

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/Kato Isszei

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. július 05. 17:49
A libsi nem szereti a japánokat mert rasszista, de főleg azt nem szeretik bennük, hogy a japánoknak megvan mindenről az önálló véleményük és nagyon vigyáznak arra, hogy a libernyák ne fertőzhesse meg társadalmukat. Ezért is sikeresek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!