Az UEFA fegyelmi eljárást indított a döntő kapcsán

2021. július 13. 18:01

Az angol szövetség (FA) ellen a vasárnap Londonban rendezett Európa-bajnoki döntőn történtekkel kapcsolatban vizsgálódik az UEFA.

2021. július 13. 18:01
null

Az UEFA bejelentése szerint külön eljárásban vizsgálják, ami az angol-olasz mérkőzés előtt a Wembley Stadionon kívül, illetve azt, ami a finálé alatt a lelátókon történt. A kezdést megelőzően a jeggyel nem rendelkező angol szurkolók egymással és a rendfenntartókkal is összecsaptak a stadionon kívül, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és legalább százan benyomultak a lelátóra. A rendőrök közül 19-en megsérültek, és az eset kapcsán 49 embert vettek őrizetbe. 

A meccs előtt a hazai drukkerek füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg az olasz himnuszt, majd tárgyakat dobáltak a pályára, meggyújtottak egy pirotechnikai eszközt, egy személy pedig a pályára futott a találkozó alatt. A történtekkel az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testülete (CEDB) foglalkozik. Az Európa-bajnoki döntőben a rendes játékidő 1-1-es döntetlenre végződött, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik így 1968 után lettek ismét a kontinens legjobbjai. 

A múlt héten az FA-t 30 ezer euróra büntették, mert a Dánia elleni elődöntőben a drukkerek ugyancsak megzavarták az ellenfél himnuszát, pirotechnikai eszközöket használtak, és többször is lézerfénnyel zavarták a dán kapus Kasper Schmeichelt.    A magyar szövetséget pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket felfüggesztve - büntette az UEFA a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt.

(MTI)

Nyitókép: Carl Recine / POOL / AFP

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bonaparte
2021. július 14. 16:00
mindenki nyugodjon le a p'csába, ma végre megszólalt alelnök urunk annyit volt képes mondani, hogy majd akkor kommentálja az uefa ítéletét amikor itt lesz az ideje szóval csak "Türelem. Kellő időben a kellő csapást!" hát győzzük kivárni...
Vikijo
2021. július 14. 09:02
A PC ideológia teljesen ellepte és megbénítja a nyugati a világot, láthatóan az UEFA-t is.
lofejazagyban
2021. július 14. 08:53
szegény UEFA és Magyarországon állomásozó NGO-k a fél karjukat adták volna, ha lett volna Budapesten egy francia vagy portugál verés a meccsek után. De a fasiszta magyarok elvették az örömüket.
OberEnnsinnen
2021. július 14. 07:15
Az MLSZ még mindig nem perelte be az UEFA-t a Nemzetközi Döntőbíróságon a magyaroknak való károkozása miatt? Eljátsszuk a jófiút, Csányi úr? Már Craiova miatt keményen lépni kellett volna. Sőt, az izraeli ügy miatt , ami szintén ordító aljasság volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!