Négy szurkolót tartóztattak le rasszista bejegyezések miatt

2021. július 15. 15:14

Az Európa-bajnoki döntőben tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat érték a rasszista támadások.

2021. július 15. 15:14
null

Amint arról korábban beszámoltunk, rasszista megjegyzések miatt nyomozott a brit rendőrség a kihagyott tizenegyesek kapcsán. Mindhárom hibázó angol játékos színes bőrű volt, így az elvesztett döntő után hamar megtalálták őket a kommentelők. 

Eddig négy embert tartóztattak le abban a nyomozásban, amelyet a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU) a vasárnapi Európa-bajnoki döntővel összefüggésében, a tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat ért rasszista támadások kapcsán indított.

Az olaszokkal szemben elbukott finálét követően Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka is egyes szurkolók céltáblájává vált, a közösségi médiában, Facebookon, Instagramon és a Twitteren számos rasszista bejegyzés született a futballistákkal kapcsolatban.      

Mark Roberts főkapitány elmondta, mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben. Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket – kitiltás a stadionból – az online elkövetett hasonló esetekben is.

(MTI)

Kép forrása: MTI/AP Pool/Peter Morrison

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. július 16. 15:53
Nálunk is fel kellene zárkózni a dicső nyugathoz. Az Orbánt cigányozókat le kell tartóztatni..... Csakhogy mi nem vagyunk libsi diktatúra, mint ők.
elfújta az ellenszél
2021. július 15. 18:18
Politikai megrendelésre akcióba lendült a rendőrség, és előállítottak embereket a véleményük miatti szankcionáláshoz. Úgy látszik vannak védett emberek, bár jogilag nehéz volna megindokolni, miért pont a válogatott színesbőrű focistái azok Ilyen alapon Magyarországon százezreket lehetne lesittelni orbáncigányozás miatt. Szerencsére nem így működik a rendszer, mi nem vagyunk annyira fejlettdemokraták
röviden
2021. július 15. 17:20
Miért pont ezt a négyet? Kisorsolták?
quantum
2021. július 15. 17:04
Ez szánalmas. Nincs mit hozzá tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!