Bronzérmet nyert Tóth Krisztián!

2021. július 28. 12:59

Cselgáncsozónk fantasztikus csatában megszerezte a magyar küldöttség ötödik érmét.

2021. július 28. 12:59
null

Az MTK versenyzője – aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon – a bronzéremért Mihail Igolnyikov ellen lépett tatamira. A kétszeres Európa-bajnok orosz dzsúdós benini, azeri és spanyol rivális legyőzésével menetelt az elődöntőig, ahol a grúz Lasa Bekauritól kikapott. A vb-bronzzal és három Eb-éremmel is rendelkező Tóth a menekültek csapatában induló Popole Misenga elleni sikert követően a japán Mukaj Sojcsirót verte, aztán aranyponttal vereséget szenvedett a német Eduard Trippeltől. A vigaszágon a holland Noel van't End ellen nyert, így harcolta ki a bronzmérkőzést.    

A magyar dzsúdósport tizedik olimpiai érme

Az összecsapáson a világranglistán harmadik Tóth lépett fel szokásához híven támadólag, aztán az orosz próbált akciót bemutatni. Utóbbi kezdeményezését jobban értékelte a bíró, mivel egymás után kétszer is intette a magyar cselgáncsozót. Az orosz átmenetileg egy vazaarit is kiharcolt, de ezt videózás után törölték. Következett az aranypontig tartó hosszabbítás, amiben Tóth egyik akcióját nézték vissza, de a küzdelem folytatódott. A ráadásból 3:28 perc telt el, amikor a 27 éves magyar versenyző sokadszorra ugrott be ellenfele alá és fogta be a bal karját, ám ezúttal addig húzta lefelé a már fáradó Igolnyikovot, hogy

vazaarit érően a földre vitte!

Tóth Krisztián a magyar dzsúdósport tizedik érmét – a hatodik bronzot – szerezte ötkarikás játékokon. A magyar küldöttségnek ez az ötödik dobogós helyezése Tokióban, két arany és egy ezüst mellett a második bronza.

(MTI)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas 3
2021. július 28. 16:52
Láttam a harcodat Krisztián, nagyot alakítottál kemény harc volt, le a kalappal előtted! Gratulálok büszke rád a nemzeted!!
u.cserkész
2021. július 28. 15:41
Őszintén gratulálok. Ez a 90 kilós, csupa izom férfi könnyek között nyilatkozott a riporternek. Ha van valaki, aki megérdemli az elismerést, akkor Ő az.
Squalline
2021. július 28. 14:25
Hatalmasat kuzdott, szinte vegig hatranyban volt a ket intes miatt. Talan nem latvanyos, de szakmailag egeszen szenzacios volt a vegjatek vegen bevitt dobasa. Egy pillanatra szinte megalltak a felek az altala kezdemenyezett akcio kozepen teljesen kifacsart helyzetben, es ekkor kepes volt egyszerre azt a plusz erot beleadni, ami ellenfele tovabbforgatasahoz kellett, es egyszerre szinte macskaugyesseggel a megfelelo iranyba forogva a hatara rakni ellenfelet. Ezek azok a pillanatok, amit nem lehet csak tanulni es amikor nem eleg csak tehetsegesnek lenni. Hosszu evek kokemeny edzesein minden stejtjebe beleivodott mozgasi intellingencia kell ahhoz hogy jokor, jo idoben es jo helyen arra mozduljon, ami gyozelmet er. Gratulalok!!!
Takita
2021. július 28. 14:21
Nagyon szép volt a nyilatkozata. Elmondta,hogy a Covid után mekkora erőfeszitésébe került, hogy újra csúcsra érjen. Nagyszerű sportember. Fel Párizsra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!