Elon Musk begurult: a Tesla beperelte a Teslát

2024. május 07. 07:19

Jogsértő védjegyhasználat miatt pert indít az amerikai Tesla az indiai ellen.

2024. május 07. 07:19
An American automotive and energy company that specialises

Nyitókép: Karol Serewis/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Reuters értesülése szerint, a Tesla bírósághoz fordult, mivel Indiában egy akkumulátorgyártó céget is így hívnak. Az amerikai autógyártó évek óta zavartja ez a helyzet, és mivel a leveleikkel nem jártak sikerrel, jogi lépésekhez folyamodtak.

A Tesla pert indított egy indiai akkumulátorgyártó cég ellen, mivel úgy vélik, jogosulatlanul és megtévesztő módon használják a Tesla Power márkanevet.

Az ügyben az első meghallgatást a héten tartották Új-Delhiben a legfelsőbb bíróságon. Elon Musk cége állítólag már 2022 áprilisában felszólította az indiai vállalatot a jogsértő védjegyhasználat miatt, de a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyták. Az indiai akkumulátorgyártó cég képviselője azt állítja, hogy fő profiljuk az ólomsavas akkumulátorok gyártása, és nem tervezik elektromos autók gyártását.

 Az indiai cég Delaware-ben található, ugyanúgy, mint a Tesla, és weboldalukon a „Tesla Power” és a „Tesla Power USA” márkanév is szerepel. A bírósági jegyzőkönyvhöz csatolták azokat a képernyőmentéseket, amelyek azt bizonyítják, hogy az indiai Tesla Power „úttörő és vezető” vállalatként hirdeti magát a „megfizethető akkumulátorok” világában.

Az indiai Tesla Power képviselője szerint a cég már jóval azelőtt jelen volt Indiában, mielőtt 2003-ban megalapították volna a Teslát, és minden szükséges kormányzati engedéllyel rendelkeznek. Az indiai cég munkatársa hozzátette: „Soha nem állítottuk, hogy bármilyen kapcsolatban állnánk Elon Musk Teslájával”

Az ügynek folytatásaként a bíró három hetet adott az indiai cégeknek, hogy írásban reagáljanak. A következő meghallgatás május 22-én lesz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­g­a­z­­­i n­­i­­­m­­­f­o­m­­á­­­n­­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Akitlosz
2024. május 07. 15:05
Elon Musk begurult: a Tesla autó pedig besétált
h040183
2024. május 07. 11:10
Fenomenális! Az indiai akkugyárnak esetleg javaslom a közismert Luster Bond nevet! Ez már Magyarországon is bevált, és nem is mentek perre :D
Ben Jeremiah
2024. május 07. 09:34
Nikola Tesla rokonsága meg pereli a Teslát, hogy az ember nevét engedély nélkül használja. 1. ha az indiai Tesla régebben haználja anevet, akkor nem sok keresnivalója van - kínálhat egy kisebb összeget. De ha az indiaiak eladják a nevet, akkor másnak is adhatják... 2. A védjegyek nem általánosak, hanem iparágra/szakterületre vonatkoznak, és külön-külön kell bejegyeztetni. Nagy cégek bejegyzik ruhára, élelemiszerre, autóra is, de ez ritka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!