A koronavírusos esetszámok miatt szigorít Skócia, Wales és Észak-Írország

2021. december 26. 10:47

Vasárnaptól lépnek életben az új egészségvédelmi szabályok.

2021. december 26. 10:47
null

Walesben legfeljebb hat ember találkozhat kocsmákban, mozikban és éttermekben. A beltéri rendezvényeken összesen 30, a szabadtéri eseményeken legfeljebb 50 ember tartózkodhat. A nyilvános helyiségekben és az irodákban kétméteres távolságtartást írnak elő, az éjszakai szórakozóhelyek pedig zárva tartanak.

Skóciában a nagy rendezvényeken az embereknek egymástól egyméteres távolságot kell tartaniuk, a beltéri rendezvényeken legfeljebb 100 ember vehet részt állóhelyen, ülőhelyen 200 ember, kültérin pedig ötszáz. Hétfőtől legfeljebb három háztartásban élők találkozhatnak egyméteres távolságtartással.

Észak-Írországban is korlátozásokat vezetnek be. Hétfőtől nem engedélyezik a beltéri álló rendezvények megtartását. Legfeljebb három háztartásban élők találkozhatnak, míg a kocsmákban, bárokban és éttermekben legfeljebb hat ember lehet egy társaságban. A nyilvános helyiségekben és az irodákban kétméteres társadalmi távolságtartási szabály lesz érvényben.

A britek még nem döntöttek

Boris Johnson brit miniszterelnök még nem jelentett be további szabályokat Angliára vonatkozóan, de jelezte, hogy nem fog habozni, ha szükséges, karácsony után lépni fog a koronavírus omikron variánsának emelkedő számú esetei miatt. A kormány dönthet úgy is, hogy új önkéntes iránymutatást ad ki a korlátozásról. A koronavírussal kapcsolatos szakértői bizottság ülését egyelőre nem hívták össze, mert a miniszterek további adatokra várnak, de a miniszterelnöki hivatal nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az hétfőn megtörténhet. Az iskolabezárásokat azonban egyelőre nem fontolgatják, még januárban sem.

(MTI)

Nyitókép: Andy Buchanan / AFP. Illusztráció.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. december 27. 11:58
Az omikron állítólagos szülőföldjén semmiféle intézkedést nem vezettek be miatta, mégse roppant bele az egészségügyük! Nagyon ciki, hogy az agyba-főbe védőoltott európaiak meg már a hírére lefossák az inukat! (Vagy azok a pandémianepperek voltak? ;-)
flesh ripper
2021. december 27. 08:22
Minden vírustagadó, oltasellenes meghal! https://index.hu/sport/2021/12/27/meghalt-a-40-eves-oltasellenes-vilagbajnok/
konzervatív átlagpolgár
2021. december 26. 17:58
Ööö az a 3% Oltatlan az oka. Meg nézzük csak meg jobban, a szarvasmarhák tehetnek róla, mert csak, meg amúgy is "találtak" egy covidos borjút Aberdeen mellett. A tévé is bemondta hogy lélegeztetni kell mert Oltatlan. Nosza oltsuk be 3 pfizerrel mind a 8 milliós állományt, és fellélegezhetünk.
Járványfigyelő
2021. december 26. 13:42
Csak hát az ellátórendszer terhelése miatt szokás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!