Szobrot állítottak Kobe Bryant halálának helyszínén

2022. január 27. 15:28

A kosárlabdázónak és lányának emlékére emelt szobrot a haláluk második évfordulóján állították.

2022. január 27. 15:28
null

Kobe Bryant halálának második évfordulóján felavatták a Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázójának és lányának emléket állító szobrot. A 74 kilogrammos bronz alkotást a kaliforniai Calabasasban ott helyezték el, ahol az NBA-sztár és 13 éves lánya hét másik személlyel együtt életét vesztette egy helikopter-balesetben 2020. január 26-án.

A szobor Bryantet és lányát, Giannát ábrázolja, mindketten kosárlabdás felszerelésben állva egymásra mosolyognak, a talapzaton pedig az áldozatok neve mellett a kosaras egyik leghíresebb mondata áll:

Hősök jönnek-mennek, de a legendák örökké élnek!”

A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Ashley Landis

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. január 27. 23:03
Hülye, sőt idióta szokás embereknek a haláluk helyszínén szobrot emelni. Hogyan néznének már ki a kórházak? S miért kell elvenni a többi arra járó kedvét? Az ilyen szobrok a halált juttatják az emberek eszébe, és nem azt, hogy hú de mekkora nagy ember volt az elhunyt.
röviden
2022. január 27. 19:10
Az Államokban rengeteg sportolónak emelnek szobrot, akár még életében, fehérnek is. Például Gretzkynek van szobra Los Angelesben és Edmontonban is, Lemieux-nek Pittsburghben, pedig fehérek és élnek.
Szittya66
2022. január 27. 18:56
Ebből is látszik, hogy az USA megérett a pusztulásra. Nem azért, mert Bryant szobrot kap, hanem azért mert a többit ledöntik.
Madasa Hatter
2022. január 27. 18:24
Nevetséges. Elpatkol egy kosárlabda játékos és szobrot avatnak neki, Rooseveltét meg eltávolítják :) Gratulálok. sötétség terjed nyugaton..nagy sötétség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!