Tüntetők ostromolták meg a Demokrata Párt székházát Tiranában

2022. január 08. 16:57

Sali Berisha korábbi kormányfő és elnök hívei betörtek az épületbe.

2022. január 08. 16:57
null

Több ezer tüntető ostromolta meg a jobboldali, ellenzéki Demokrata Párt székházát szombaton Tiranában.

Sali Berisha korábbi kormányfő és elnök hívei áttörték az épület bejáratát, és behatoltak az épületbe az albán fővárosban. 

A News.24 hírcsatorna tudósítása szerint tüntetők egy csoportja feljutott az első emeletre, de Lulzim Basha pártelnök irodáját nem sikerült elfoglalniuk, mert a biztonságiak erősítést kaptak, és feltartóztatták őket. 

A hírcsatorna szerint bentről könnygázt fújtak a kint lévő tiltakozókra, a rendőrség pedig körbevette az épületet, de eleinte nem avatkozott be. A konfliktus mögött Basha és Berisha rivalizálása áll. Berishát Basha kezdeményezésére tavaly ősszel kizárták a párt frakciójából, miután az Egyesült Államok korrupciós vádak miatt kitiltotta őt az országból.

(MTI)

Borítókép: Gent SHKULLAKU / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 09. 07:25
Az amerikaiak begyújtották a rakétákat. Próbálkozás Fehéroroszországban Kazahsztánban, aztán Albániában. A baj ott van, hogy Putyin nem hülye.
Most80
2022. január 09. 07:25
Képzelem, micsoda nyüzsgés van most a különböző titkosszolgálatoknál...Kazahsztán, Albánia - lehet kezdeni a zavarosban halászni. Aki kimarad, lemarad! (Nem beszélve arról az esetről, ha már a forrongás kiváltása is ilyen eszközökkel történt.) Nekünk el kell kerülni a hasonló történéseket.
lemez
2022. január 08. 23:15
Áttette székhelyét az usa demokrácia exportja.Hogy máshol se legyen jobb mint náluk.
Gyzoltan
2022. január 08. 21:13
Az "Arab Tavasz" bevált projektje tovább él, fertőző, terjed! A vírushordozó megállapítható, behatárolható? -ki tudja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!