Szlovák lap: Orbán hirtelen lemondott a jégkorong világbajnokságról

2022. május 31. 09:55

A magyar miniszterelnök spekulációk szerint a jelöltség visszavonásával el akarta kerülni azt a kényes helyzetet, hogy feldühítse a hozzá közel álló Putyint – írja a Denník N.

2022. május 31. 09:55
null

A Denník N online felületén megjelent, a sporthíreket összefoglaló rovatában arról is írt, hogy 2023-nak a jégkorong évének kellett volna lennie Magyarországon. A magyar jégkorong szövetség az utolsó pillanatban visszamondta a jelöltségét azt követően, hogy Orbán Viktor kormánya nem volt hajlandó pénzügyi garanciákat nyújtani a bajnokság megszervezésére. A garanciák meg nem adásáról csak találgatni lehet. Leggyakrabban az ország kedvezőtlen gazdasági helyzetét és az emelkedő árakat szokták említeni. A jégkorong Magyarországon jelenleg nem prioritás. Azonban olyan vélemény is elhangzott, miszerint a magyar kormány kedvetlensége inkább geopolitikai számításból ered.

A jövő évi világbajnokságot eredetileg Oroszországban rendezték volna, az IIHF azonban április végén elvette Oroszországtól a rendezői jogokat az Ukrajna elleni orosz invázió miatt. Orbán, aki ismert a Vlagyimir Putyin iránti szimpátiájáról és az orosz agresszióval kapcsolatos visszafogott álláspontjáról, spekulációk szerint a jelöltség visszavonásával el akarta kerülni azt a kényes helyzetet, hogy feldühítse a hozzá közel álló politikust.

(Fotó: Az amerikai Karson Kuhlman /k/ gólt lő a Finnországban zajló jégkorong-világbajnokság Csehország-Egyesült Államok bronzmérkőzésén Tamperében 2022. május 29-én.MTI/AP/Martin Meissner)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fapipa
2022. május 31. 18:07
A tótok megint a magyarok farkán fenék a beretvát. A tót csapatnak hazai pálya volna ingyen. Mellesleg ha nem mi vagyunk az ellenfél, általában a tótoknak drukkolok.
csoka2000
2022. május 31. 15:32
Hát most itt a bizonyiték, hogy aki szlovákul gondolkodik, ennyi logika szorul bele. Tényleg valaki azt hiszi, hogy szimpátiából rendezünk bármilyen sporteseményt? Akkor gondlom a Momentum rendesen kaszált, hogy Budapest helyett Párizs rendezi az olimpiát. Hát szlovákoknak a lopott holmi mellé , ilyen szinvonalú újségirás dukál,
Reszelő Aladár
2022. május 31. 14:24
Sajnálom, hogy nem nálunk lesz. Jó alkalom lett volna. Sajnálom nagyon.
Vakfolt
2022. május 31. 12:54
A jégkorong valójában Kanada és Finnország sportja. Már az is baj, ha nem rendezünk ilyet. Ezeknek semmi se jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!