Újabb magyar Bundesliga-gól: Schäfer András megszerezte első találatát a német élvonalban

2022. május 07. 19:23

A magyar válogatott középpályása kivette a részét az Union Berlin idegenbeli, 4–1-es győzelméből a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg otthonában.

2022. május 07. 19:23
null

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Schäfer András góllal vette ki a részét csapata, az Union Berlin idegenbeli, 4–1-es győzelméből a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg otthonában. A második és a harmadik hely sorsa is eldőlt a német labdarúgó-bajnokság 33., utolsó előtti fordulójának szombati játéknapján.

Az ezüstérmet a Borussia Dortmund szerezte meg, miután 3–1-re nyert a sereghajtó, már kiesett Greuther Fürth otthonában, míg harmadikként a Bayer Leverkusen végzett, amely a cseh Patrik Schick szezonbeli 23. és 24. bajnoki góljának, valamint egy gólpasszának köszönhetően a Hoffenheim vendégeként diadalmaskodott 4–2-re.

A forduló előtt a negyedik Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban álló, Sallai Rolanddal felálló Freiburg azonban fájó vereséget szenvedett otthon a Schäfer Andrást a 65. perctől csereként foglalkoztató Union Berlintől. A végeredményt a fővárosiak magyar középpályása állította be, ez volt pályafutása első gólja a Bundesligában.

Ennek az eredménynek köszönhetően a három magyart foglalkoztató Leipzig vasárnap előzhet, az Union pedig egy pontra megközelítette a Freiburgot.

Fotó: TOM WELLER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alacsony-a-kerites
2022. május 07. 22:54
Ez a Schaefer gyerek az EB óta nagy kedvenc. Remélem, hogy nagy játékos lesz belőle!
foldizs
2022. május 07. 22:13
Megérte az a sok ezermilliárd, amit az egészségügy helyett a fociba öltünk. Ja, magyar Bundesliga-gólok már azelőtt is voltak, mi több, még magyar BL-gólok is...
pemete jakab
2022. május 07. 21:50
"Újabb magyar Bundesliga-gól" Jó, jó. De Viktorka úgy 15 éve azt ígérte, hogy vagy 50 magyar lesz az európai topligákban, és nem is csak a közepes vagy gyengébb csapataikban. Ha így lenne, ez a mostani esemény, nem lenne hír. https://444.hu/2017/10/15/a-magyar-foci-cserbenhagyta-a-vilagszinvonalrol-abrandozo-orban-viktort
JMoflicheque
2022. május 07. 20:31
EzA Bandikám! Nyomjad csak tucatszámra, mi meg majd rovátkázzuk!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!