Dél-Koreában folytatja pályafutását Ádám Martin

2022. július 11. 12:09

Marco Rossi is megszólalt a meglepő átigazolással kapcsolatban.

2022. július 11. 12:09
null

Ádám Martin a dél-koreai élvonalban szereplő Ulszan Hyundai együttesénél folytatja pályafutását – jelentette be hivatalos honlapján a támadó új klubja, valamint a Paksi FC is. A Nemzeti Sport az átigazolás kapcsán megszólaltatta a labdarúgó ügynökét, Papp Gábort.

„Négy kiemelt szempontunk volt Ádám Martin átigazolásánál. Az első, hogy a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban próbálhassa ki magát. A második, hogy egy olyan csapathoz kerüljön, amely saját bajnokságában domináns, azaz sokszor kerül az ellenfél kapuja elé. A harmadik, hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jusson. A negyedik szempont a pénz volt, hiszen egy huszonnyolc éves játékosnál erről sem szabad elfeledkezni. A felsorolt szempontok itt mind teljesültek” – mondta Papp Gábor, Ádám Martin menedzsere a Nemzeti Sportnak az átigazolásról.

Marco Rossi az átigazolásról

„Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra” szögezte le az nso-nak érdeklődésére Marco Rossi.

Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van,

de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre. A dél-koreai bajnokság elég erős, a tempó és a színvonal magas, jó játékosok futballoznak ott. Martin a listavezetőhöz igazol, olyan csapathoz, amely a meccsein dominál, folyamatosan támad – ez kedvezhet neki. Ismerve az ázsiai labdarúgást, jó fizikai állapotra lesz szüksége, hogy megállja a helyét, de már ezen a téren sem féltem. Ami gondot okozhat, az a jelentős távolság, az Egyesült Államokból hazarepülő társai mesélhetnének arról, hogy a hosszú utazással és az időeltolódással nem olyan könnyű megbirkózni. Persze egy idő után ezt is meg lehet szokni” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Érdekesség, hogy a csapatban futballozik Koszta Márk, a Zalaegerszegi TE FC korábbi támadója is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. július 12. 09:19
HAJRÁ MARTIN....kár hogy elmész....SOK SIKERT...
amca
2022. július 11. 21:33
Hajrá Martin. semmi mást ne csinálj ,rúgj 33 gólt. Ennyi elég lesz.
bambuci
2022. július 11. 21:14
DelKorea igaz messze van de érdekes kultúra es jo értelemben kultúra. Borzasztoan fegyelmezett, felkotheti a gatyáját. De ha felveszi a ritmust akkor a vallogatott alapembere lehet.
Brandon the great Negro
2022. július 11. 19:03
Ha Koreában olyan a sportszellem mint a munkáé, akkor nem lesz baj a teljesítményével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!