A világ legerősebb kerékpárcsapatához igazolt Valter Attila

2022. augusztus 29. 10:33

A magyar biciklis 2025-ig szóló szerződést írt alá a Jumbo-Vismával.

2022. augusztus 29. 10:33
null

Valter Attila a Jumbo–Visma országúti kerékpáros World Tour-csapatban folytatja pályafutását – számolt be a holland csapat hivatalos oldalán. A magyar biciklisnek olyan csapattársai lesznek, mint az idei Tour de France-győztes Jonas Vingegaard, az olimpiai bajnok Primož Roglič és a sportág egyik legnagyobb sztárja, Wout van Aert. Valter két sikeres szezon utána távozik a francia Groupama–FDJ csapatától.

A Jumbo-Visma honlapján jelentette be három új igazolását. Valter mellett a szlovén Jan Tratnik és a brit Thomas Gloag is a holland csapathoz megy.

„Azt hiszem, ez a környezet a számomra legmegfelelőbb a további fejlődéshez.

A Jumbo-Visma olyan topcsapat, amelyik a kerékpárosait nagyon jól kezeli ahhoz, hogy magasabb szintre lépjenek.

A menedzsmenttel folytatott megbeszélések alatt is sokat nőtt a magabiztosságom. Remélem, hogy az elkövetkező években ki tudom használni a bennem rejlő lehetőségeket” – idézte Valtert a csapat honlapja.

„Attilát már évek óta figyelemmel kísérjük. Mind a versenyeken, mind a teszteken láttuk, hogy nagyszerű képességekkel rendelkezik.

Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele, és segítsünk neki elérni a benne rejlő lehetőségeket”

– nyilatkozta Merijn Zeeman, a csapat egyik sportigazgatója.

Valter 2025-ig végéig szóló szerződést írt alá a Jumbo-Vismával, így jövőre egy jumbós magyar bajnoki mezt is láthatnak majd a nézők a mezőnyben.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. augusztus 29. 17:34
A tavalyi Giro óta a közönség nem látja a fejlődést, ami persze biztosan folyamatos, de nem látványos. Ennél a csapatnál (gondolom) sokkal nehezebb lesz elérni azt a helyzetet és pozíciót valamint lehetőséget, mint az FDJ-nél. Kemény idők következnek, reméljük hangos sikerekkel és győzelmekkel. Bízzunk benne, hogy jól választottak.
Búvár Kund
2022. augusztus 29. 14:54
További sok sikert! Kiváncsi leszek mennyi és milyen szerep jut majd neki az új csapatában. Gondolom hegyi segítő lesz, esetleg majd az olasz klasszikus egynaposokon jut nagyobb szerephez. Remélem a Tour is összejön neki! Hajrá magyar országúti kerékpár!!
Simson
2022. augusztus 29. 13:00
Köszönjük Attila, köszönjük Valter Tibor!
Parm
2022. augusztus 29. 12:08
Akkor most már el lehet kezdeni komolyan edzeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!