Garri Kaszparov a hazája ellen fordult – már szerinte is meg kell adni Ukrajnának „az összes szükséges fegyvert”

2023. február 03. 02:20

Mégpedig minél hamarabb – véli a sakklegenda.

2023. február 03. 02:20
null

Garri Kaszparov – szovjet, majd oroszországi sakkozó, nemzetközi nagymester, korábbi sakkvilágbajnok – a Twitteren szólalt fel az ukránok fegyveres támogatása mellett. Mint fogalmazott, „a háború befejezésének egyetlen útja, hogy

Szerinte „abszurd és erkölcstelen azt mondani Ukrajnának, hogy nem használhatja önvédelemből ugyanazokat a fegyvereket, amelyeket Oroszország a civilek ellen használ”.

Emlékezetes, Kaszparov nem is olyan régen még azt találta mondani, hogy Putyin a születésnapján fogja bejelenteni a győzelmét.

Kisakkozták: Putyin a születésnapján jelentheti be a győzelmet

A legendás sakkozó és orosz ellenzéki aktivista, Garri Kaszparov úgy véli, hogy Putyin október 7-én, a születésnapján akarja bejelenteni az Ukrajna feletti győzelmét". Putyin októberben lesz 70 éves. Legendary chess player and Russian opposition activist Garry #Kasparov believes that #Putin wants to "announce his victory over #Ukraine" on October 7, his birthday.

 

Nyitókép: Eric PIERMONT / AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 25. 18:41
"Garri Kaszparov a hazája ellen fordult" A cikkcímadó ember hazudik. Ahogyan erre már sok előttem szóló is rávilágított.
syphax
2023. február 05. 08:31
P.s.: Dehát "menő sakkozóknál" ez a dolog nem olyan nagy ügy.....Ha például a pillnatok alatt "románná váló" Rapport Richárd "magyar", de inkább egykor magyarnak vélt sakkzseni "hazaváltási technikáját" szemléljük, akkor semmiképpen sem. Rapport-nál is simán "át-ment" ez a neki nem igazán problémás ügy. Ahogy mondani szokták: "CSUKLÁS NÉLKÜL".....
syphax
2023. február 05. 08:19
"..Garri Kaszparov – szovjet, majd oroszországi sakkozó, nemzetközi nagymester, korábbi sakkvilágbajnok..." Igen, Kaszparov NEM OROSZ, hanem--úgy tudom--AZERI származású. Tehát neki Oroszország NEM A "HAZÁJA"--legföljebb a Szovjetúnió volt valami olyasféle...
baubau
2023. február 05. 02:38
Ö az uzsorás törzs tagja nincs hazája parazitál másokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!