Felgyújtották az azeri súlyemelők nemzeti zászlaját Örményországban

2023. április 15. 17:12

A bakui sportminisztérium hazarendelte a válogatottat az incidens miatt.

2023. április 15. 17:12
null

Azerbajdzsán hazahívta súlyemelő-küldöttségét az örmény fővárosból, miután az Európa-bajnokság pénteki nyitóünnepségén felgyújtották az ország nemzeti zászlaját. A bakui sportminisztérium és az azeri nemzeti olimpiai bizottság közös bejelentéséről az orosz állami hírügynökség adott hírt.

Az incidens a nyitóceremónia közben történt: a beszámoló szerint a nézők egyike közvetlenül a színpadon gyújtotta fel Azerbajdzsán zászlaját. Őrizetbe vették, és az egyik jereváni rendőrőrsre vitték, ahonnan később elengedték. Az azerbajdzsáni külügyminisztérium felszólította a nemzetközi közösséget és a sportszervezeteket, hogy ítéljék el az esetet.

– áll a dokumentumban.

A jereváni súlyemelő Európa-bajnokságon magyar csapat is indul. A hétfős válogatottból elsőként a debreceni Kecskés Karina versenyez vasárnap, az 55 kilósok súlycsoportjában.

(MTI)

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. április 15. 19:29
Szegény ártatlan örmények.
need-info
2023. április 15. 19:25
Mindenhol helyi konfliktusok. Lapozzunk. Nekünk világháború kell. Nemigaz?
Frankie Bunn
2023. április 15. 19:11
Antifák ?
robertdenyiro
2023. április 15. 18:30
Őszintén meglepett hogy azeri sportolók egyáltalán örmény földre mertek lépni. Nem tudom mit vártak. Fordíott esetben ez még veszélyesebb küldetés lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!