A hátán hozta le a hegymászót a Mount Everest legveszélyesebb helyéről a serpa

2023. június 01. 07:59

Egészen a 4-es táborig tudta elvinni a bajbajutottat Gelje Serpa, ahol egy mentőcsapat megkezdte a segítségnyújtást.

2023. június 01. 07:59
null

Elképesztő hőstettet hajtott végre egy serpa. Egy hegymászó mentésre szorult a Mount Everest halálzónájában, és úgy tűnt, hogy már senki nem tud segíteni rajta.

Egészen a 4-es táborig tudta elvinni a bajbajutottat Gelje Serpa, ahol egy mentőcsapat megkezdte a segítségnyújtást.

A videót itt lehet megtekinteni:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. június 01. 11:34
KIII AAA FAAASZT ÉRDEKEL???
jánosbácsi
2023. június 01. 09:58
Ez a felvétel bizonyítja azt , hogy szó sincs rendkívül teljesítményéről amivel bolondítják az embereket a félbolond munkakerülő hegymászók.
ujujuj
2023. június 01. 09:43
Felmegy a hegyre az expedícióra éveket készülő profi hegymászó, és majdnem otthagyja a fogát. Felmegy a hegyre a serpa, lejön egy emberrel a hátán, mintha mi sem történt volna. Pedig gondolom kettőjük közül az előbbinek van a tarsolyában egy pár 8000-es, a serpának pedig nincs semmi jegyzett mászása. Csak hogy kontextusba helyezzük, ha arról hallunk, hogy mennyire rendkívüli dolog xy nyugati turista mount everest mászása.
anegy_
2023. június 01. 08:48
A névtelen hősök a Serpák! A hegymászók lassan a katasztrófa-túrista kategóriát ütik meg mellettük. Klein Dávid is másszon ott ahol akar, a faszbukk-ján mehet a hír, majd követik akiket érdekel, de itt a mandin már sokk-oló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!