Ő fotózkodott legutoljára Suhajdával: hálás azért, hogy lejutott az Everestről

2023. június 15. 10:53

Szerinte Suhajda nagyon-nagyon közelinek érezte a csúcsot, egyszerűen úgy gondolta, hogy még fel tud érni, és nem fordult vissza időben.

2023. június 15. 10:53
null

Egy hónapja jutott fel a 29 éves Price Márton Péter legfiatalabb magyarként a Mount Everest csúcsára. Ő fotózkodott legutoljára Suhajda Szilárddal, annak eltűnése előtt. Az index készített egy interjút, amelyben kifejtette, hogy tinédzserkora óta arról álmodott, hogy fent álljon a Mount Everest tetején, viszont már áldja az őrangyalait, hogy le is tudott onnan jönni épségben.

Nagyon megörült, amikor meglátta Suhajda Szilárdot

Price elmesélte, hogy véletlenül futott össze a hegyen Suhajdával. „Valószínű volt, hogy találkozni fogunk, de nem tudtuk, hogy pontosan mikor” – jegyezte meg, majd elmondta, hogy „akkor láttam, hogy ott ül Szilárd, aminek nagyon megörültem.

„Szilárd rendkívül nehéz dologra vállalkozott, és még az oxigénpalackos mászásnál is nagyon közelinek tűnnek a távolságok, de olyan lassan lehet csak haladni, hogy órák kellenek akár 50 méter megtételére is” – fejtette ki Suhajda oxigén nélküli Everest-mászásáról – „Szerintem nagyon-nagyon közelinek érezte a csúcsot, egyszerűen úgy gondolta, hogy még fel tud érni, és nem fordult vissza időben”.

Nyitókép: Facebook/Price Márton Péter

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2023. június 15. 20:57
A minden napi suhajdánkat add meg nekünk ma. egyszere félemetes ez a vad törzsi túltolás és szánalmas
Akitlosz
2023. június 15. 14:25
"Nagyon fitt állapotban volt. Ő egy nagyon erős mászó”. Hiába te bolond! Aki oxigén nélkül akar megélni ő a Darwin díj selejtezőjére érdemes kretén.
Akitlosz
2023. június 15. 14:23
Azt lenne már jó tudni, hogy ki olvasott utoljára suhajdás újságcikket. Beteg ez a Mandiner fajta média, hogy ebből az emberből akar hőst csinálni. Káros a társadalomra.
Cross Wire
2023. június 15. 13:03
Jaj, már komoly elvonási tüneteim voltak :) Mindennapi Suhajdánkat add meg nekünk ma..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!