Francia belügyminiszter: Karim Benzema kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel

2023. október 18. 14:00

A francia sportoló egy Palesztinát támogató üzenetet osztott meg.

2023. október 18. 14:00

A Real Madrid korábbi sztárját, Karim Benzemát Gérald Darmanin, Franciaország belügyminisztere egy televíziós interjúban azzal vádolta meg, hogy kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel. Mindez azután történt hogy a sportoló nyilvánosan támogatta Palesztinát – írta az AS.com.

A lap ismertette, hogy 

az iszlamista szervezetet Egyiptomban és néhány szomszédos országban terrorista csoportként tartják nyilván, de Franciaországban nem.

Az AS emlékeztetett arra, hogy Benzema – aki jelenleg a szaúd-arábiai Al Ittihad csapatában játszik – , néhány napja az október 7-e óta zajló izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban osztott meg egy támogató üzenetet.

„Minden imánk a gázai lakosokért, akik ismét áldozatai ezeknek az igazságtalan bombázásoknak, amelyek nem kímélik a nőket és a gyerekeket sem”  – fogalmazott a focista.

A francia sportoló, aki hívő muszlim, meglepően sok kritikát kapott ezekért a megjegyzésekért.

Többek között a korábbi izraeli kapus, Dudu Aouate is nyilvánosan felszólalt Benzema ellen. A korábban a Mallorca és a Deportivo de la Coruña spanyol csapataiban profiskodó Aouate öt különböző nyelven használta ugyanazt az obszcén kifejezést Benzema sértegetésére – írta a lap.

Nyitókép: AL ITTIHAD FOOTBALL CLUB / HANDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. október 18. 17:19
Ezek mind gyilkolnának az iszlámért.
macskusz-4
2023. október 18. 17:13
Ja, és a teljes , retkes nyugat is.
levi87
2023. október 18. 17:07
Ha valaki kiáll a palesztinok mellett azt terroristának nyilvánítják? Látom működik a cionnáci zsidó propaganda.
Xplorator
2023. október 18. 16:43
Nem azzal van probléma, hogy muszlimként ezt nyilatkozta, hanem azzal, hogy ezt EURÓPÁBÓL nyilatkozta. Mert mi a francot keresnek ezek az erőszakosan benyomuló szubhumán lények európában? Gyilkolni, rombolni, hatalmat átvenni... Ezeket most kellene hajókra pakolni, és a közelkeletre zsuppolni. amíg nem késő... Ott játsszák le a meccsüket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!