Szoboszlai Dominik csapattársa is a vérengzés befejezésére szólított fel

2023. október 19. 09:02

Mohamed Szalah felszólította a világ vezetőit, hogy engedélyezzék a humanitárius segítségnyújtást Gázába.

2023. október 19. 09:02

Mohamed Szalah arra kérte a döntéshozókat, hogy engedjék be a humanitárius segélyeket a Gázai övezetbe, miután adományt adott az izraeli légicsapások által sújtott térségben élőknek.

A Liverpool egyiptomi származású csatára, a világ egyik legismertebb muszlim labdarúgója, vasárnap adományozott az egyiptomi Vörös Félholdnak. Az összeget nem hozták nyilvánosságra, de állítólag jelentős összegről van szó – írta a Guardian.

Szalahot Egyiptomban korábban bírálták, hogy nem adott még hangot véleményének az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán. Azonban szerdán egy közösségi médiában közzétett bejegyzésben „megtört a jég”: a játékos felszólította a világ vezetőit, hogy

 akadályozzák meg az ártatlan lelkek további mészárlását, 

és azonnali segítséget kér a gázaiaknak.

„Minden élet szent és meg kell védeni”

Szalah a következőket írta: „Nem mindig könnyű megszólalni ilyen időkben... Túl sok erőszak és túl sok szívszorító tragédia történt. Az elmúlt hetek eszkalálódását elviselhetetlen végignézni. Minden élet szent és meg kell védeni. A mészárlásoknak véget kell vetni. Családok szakadnak szét”.

Majd azzal folyatta, „most már világos, hogy azonnal engedélyezni kell a humanitárius segítségnyújtást Gázába. Az ott élő emberek szörnyű körülmények között élnek. A tegnap (kedd) esti kórházi jelenetek borzalmasak voltak. A gázai embereknek sürgősen élelmiszerre, vízre és orvosi ellátásra van szükségük”.

„Felszólítom a világ vezetőit, hogy fogjanak össze, hogy megakadályozzák az ártatlan lelkek további lemészárlását. 

Az emberségnek győznie kell” 

– zárta gondolatait a focista.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: WALEED ZEIN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 19. 18:39
Ez komoly…?
Burg_kastL71-C
2023. október 19. 10:00
" ártatlan lelkek... " Minden apró gyerek a legvadabb gyűlöletre van nevelve, három-négy évesen már kötelező hadonászni ökölbe szorított kézzel. Ártatlan tömegek, mivelhogy nincs kollektív bűnösség Gázában. Akkor Európa közepén se lehetne ! Nagyon is van, főleg, hogy itt a mai napig elfogadott a Benes dekrétum érvényessége, a magyarok írott bűnösségére. Tehát a palesztin egy ártatlan megvezetett tömeg, egy kultúrnép, a magyar pedig egy mai napig kiátkozott faragatlan vadkeleti. Értem.
ujujuj
2023. október 19. 09:18
Amikor az arab csőcselék legyilkol több száz civilt, lefejeznek csecsemőket, vagy lefejezéses videót tesznek közzé, horogkeresztet mutogatva tüntetnek, európában is gyilkolnak, az a szükséges rossz. De amikor a megtámadott visszaüt, az már elviselhetetlen. Értjük.
cinkegolyó
2023. október 19. 09:16
Nagyon szép szavak. Mesélj erről az európaiakat öldöső honfitársaidnak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!