Politikai vita miatt nem kaphatja meg Schumacher a díszpolgári címet

2024. január 30. 08:15

Helyi politikai ellentétek állhatnak a szimbolikus döntés elmulasztása mögött.

2024. január 30. 08:15
Formula One Pre Season Testing - 2003

Az m4sport értesülése szerint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a közeljövőben sem fogja megkapni díszpolgári címet, ugyanis szülővárosának politikai pártjai nem tudnak dűlőre jutni a kérdéssel kapcsolatban. 

Michael Schumacher síbalesetének 10. évfordulója és 55. születésnapja után újra téma lett a korábbi F1-es versenyző szülővárosában, Kerpen-Manheimben, a díszpolgári kitüntetésének lehetősége. A kitüntetést a hivatalos Michael Schumacher rajongói klub is szorgalmazza, hogy korábbi negatív döntése után gondolja meg magát a városvezetés, és adja meg az elismerő címet a város leghíresebb szülöttének.

A CDU a kerékkötő

A kérésnek megfelelően a polgármester a városi tanács elé bocsátja a kérdést, azban a politikusok nem tudtak közös nevezőre jutni. Míg a helyi SDP-frakció támogatná a javaslatot, addig a CDU-politikusoknak továbbra sem tetszik a javaslat.

Alapvetően jónak látjuk az erre rászolgáló polgárok kitüntetését. Michael Schumacher pedig Kerpen legfontosabb személyiségei közé tartozik

– mondta a Kölner Stadt-Anzeiger Andreas Lippet a szociáldemokraták részéről.

A CDU ezzel szemben azzal érvel, hogy Kerpenben nem is szokás díszpolgári címeket osztogatni.

Véleményem szerint Michael Schumachert kellőképpen elismertük

– mondta Klaus Ripp, CDU-s frakcióvezető, majd hozzátette, hogy „Kerpenben amúgy sincs díszpolgárság, és nincs is rá szabályzatuk.”

Az évek óta tartó huzavona egyelőre megoldhatatlannak látszik. A fejleményekre a Michael Schumacher szurkolói klub elnöke, Reiner Ferling elégedetlenül reagált a klub közösségi oldalán.

Kerpen városa megint nem csinál semmit. Kerpen városa megint a kifogásokat keresi. Szomorú, mert más városokban a sportos és közösségi érdemeket is elismerik, hogy méltóképpen tisztelegjenek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Simon Bruty/Anychance/Getty Images

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 30. 11:52
PONT EZ ERDEKLI ÖT A LEGJOBBAN!
karakter-2
2024. január 30. 09:56 Szerkesztve
Kerpen? Most halottam először róla. Schumacher neve kicsit jobban cseng. Németországnak elmebeteg politikusai vannak.
oberennsinnen49
2024. január 30. 09:42
Esetleg, momentán nem lehetett Michael valamelyik ősének köze a Wermachthoz, vagy Gestapóhoz, Abwehr, Auschwitz-i szolgálat, szóval, valamilyen embertelen fehér keresztény gyökerű rasszizmushoz, mely - mint tudjuk - az emberi méltóság, (mára maga a George Floydizmus) legnagyobb ellensége?... Talán, mert sokat tudnak az Epstein, Weinstein, Goldstein népről, perverz, pedofil, phornográf (A rasszizmus azért keresztény gyökerű, mert azt hirdeti: Úgy szeress másokat, mint önmagadat...) Epsteinék pedig azért egyenlőségpárti demokraták (az emberi méltóság védelmező), mert azt hirdetik: ,Csak a zsidók emberek, a gójok (nem-zsidók) állatok.,, (Baba Mezia 114a – 114b)
OszkárOszi
2024. január 30. 09:28
Ezek ástak egy gödröt, majd egy másikat, hogy az előzőleg kitermelt földet abba tudják temetni.De most lett megint egy földkupacuk, és most azon fontoskodnak, hogy az újabb kitermelt földet hová temessék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!