Jövő tavasszal újra Nyitva! Fesztivál

2015. november 18. 14:18

Tavasszal újra megrendezik a Nyitva! Fesztivált az üres budapesti üzlethelyiségek tulajdonosai és a helyet kereső kezdeményezések egymásra találásának segítésére.

2015. november 18. 14:18

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2016. április 1. és május 1. között másodszor is megrendezi a Nyitva! Fesztivált az üres budapesti üzlethelyiségek tulajdonosai és a helyet kereső kezdeményezések egymásra találásának segítésére – közölte a KÉK. A közlemény szerint a fesztivál weboldalán már lehet jelentkezni, magán vagy önkormányzati tulajdonosok folyamatosan, a helykeresők pedig 2015. december 18-ig regisztrálhatnak. 

 
Kiemelték: a fesztiválra jelentkező kezdeményezéseket első körben szakmai zsűri értékeli, a továbbjutók felkészítést és mentori segítséget is kapnak, februárban pedig bemutathatják terveiket az érdeklődő tulajdonosoknak, akik ez alapján kiválasztják az általuk támogatni kívánt projektet. 
    
A fesztivál egy hónapjában a beköltöző projektek bérletidíj-mentesen próbálhatják ki az üzlethelyiségeket. Felidézték, hogy a tavalyi fesztiválon kilenc üzlet nyílt meg városszerte és tizenhárom kezdeményezés próbálhatta ki magát, köztük tudományos kutatólabor, egészséges nassolda, grafikai stúdió és múzeumi szatellit-helyszín. Egy esetben hosszútávú bérleti szerződés született, öt esetben pedig a használók tovább bérelték a helyiségeket átmeneti konstrukcióban – tették hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!