Olimpia: Benkó és Parti lehet a hegyikerékpáros induló

2012. április 10. 09:20

Amennyiben a kvalifikációs időszak végén is kvótát érő helyen lesz Magyarország a nemzetek rangsorában, úgy Benkó Barbara és Parti András képviselheti hazánkat hegyikerékpárban a londoni olimpián.

2012. április 10. 09:20

Parti András nyerte a férfiak, míg Benkó Barbara a nők kolozsvári hegyikerékpáros versenyét, így eldőlt, hogy ők indulhatnak a londoni olimpián, amennyiben a májusban záruló kvalifikációs időszak végén Magyarország kvótaszerző helyen végez. A nemzetközi szövetség honlapja szerint az erdélyi viadalon Parti több mint két perccel, míg Benkó hat percnél is nagyobb fölénnyel győzött. A férfiaknál Buruczki Szilárd a hatodik, Juhász Zsolt pedig a hetedik lett. A nők versenyében Dósa Eszter a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Módos Gabriella a negyedik helyen végzett.

A magyar szövetség januárban kihirdetett válogatási feltételrendszere szerint az esetleges kvóta sorsáról három verseny – Újvidék (március 31.), Kolozsvár és Graz (május 6.) – hivatott dönteni, ám mivel Újvidéken és Kolozsváron is Parti és Benkó volt a legjobb, már most biztos, hogy ők mehetnek Londonba, ha sikerül megszerezni az indulási jogot. A nemzetek világranglista-pontok alapján alakuló rangsorában a férfiaknál az első 24, a nőknél 18 ország szerez indulási jogot az olimpiára, a 2011-es és 2012-es év átlagát tekintve. A férfiak az első évben 20.-ként zártak, a március 20-i állás alapján pedig a 19.-ek. A nők tavaly 14.-ek voltak, de márciusban ők is a 19. pozíciót foglalták el. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!