Középdöntőben a férfi kézilabda válogatott

2014. január 16. 22:26

A norvégok elleni 26-26-os döntetlennel a magyar férfi kézilabda válogatott bejutott a dániai Európa–bajnokság középdöntőjébe.

2014. január 16. 22:26

A magyar válogatott bejutott a középdöntőbe a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután a B csoport csütörtöki zárófordulójában 26-26-os döntetlent játszott a norvégok elleni ki-ki mérkőzésen. 

A közel teltházas aalborgi Gigantiuman hatalmas fölényben voltak a norvég drukkerek, ugyanakkor a lelátón a korábbinál nagyon számban lehetett felfedezni magyar zászlókat is. A mérkőzés bővelkedett fordulatokban már az első félidőben is, hiszen volt, hogy a magyar csapat vezetett három góllal, majd a norvégok támadása feljavult és ők vezettek kettővel. A félidő vége azonban a magyar csapatnak kedvezett, és 16-13-as magyar vezetés volt az első harminc perc letelte után.

A fordulást követően felzárkózott a norvég csapat, de végig a magyar csapat vezetett, a különbség volt négy gól is a magyarok javára. Azonban negyven másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak a norvégok, Tvedten pedig lehetetlen szögből a hálóba lőtt. Mocsai Lajos 24 másodperccel a vége előtt időt kért, ami használt, mert a magyar csapat a folytatásban megőrizte a labdát, s ezzel eldőlt továbbjutás.

A magyarok az izlandiak ellen megszerzett egy pontot viszik a herningi középdöntőbe, ahol a házigazda dánok mellett a macedónokkal, illetve az osztrákokkal találkoznak.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. január 17. 11:42
Várom, mikor épülnek országszerte a kézilabda stadionok. Mert illene.
citizen queen
2014. január 17. 09:58
Hát én nem vagyok sportrajongó, de ezt a meccset körömrágva néztem végig. Igen, voltak hullámvölgyek a magyar csapat játékában, hiszen senki sem nyújthat végig száz százalékos munkát, és voltak nagyon szép, kiemelkedő pillanatok, megmozdulások, Lékai és Császár részéről elsősorban. De az egész csapatnak jár az elismerés, amikor kellett, odatették magukat a fiúk. Szép volt, csak így a továbbiakban is, hajrá magyarok!
nyugalmazott tanár
2014. január 17. 08:02
"Középdöntőben a férfi kézilabda válogatott" Tanulhatnak a labdarúgó szakemberek. Nem a sportolókkal, hanem a sportvezetőkkel van a baj ott, abban a csapatsportban, ahol gyengén teljesítenek a magyar sportolók. Ahol jó a vezetés, ott jók az eredmények is, mert minden sportoló elemi érdeke a jó eredmények elérése. Ezért sportol. Lásd pl. vizi- és kézilabda.
silvester
2014. január 17. 07:09
Fiuk! Mikortol varhatjuk,hogy nem lesznek a merkozesek alatt hullam volgyek.A palya kituno,a szel sem fuj,ti meg ugy tesztdk mintha a Balatonon jatszanatok.Vegyetek mar eszre ti kezilabdaztok,nem eveztek,vagy vitorlaztok.Meg szerencse,hogy dontetlen lett.Putics is Ancsin is nen ugy tunt,mint az atlovok,ilyen atlovokkel szegyen az eb-n elindulni. A szerencseteknek kdontobe nemi elismeres azonban meg-illeti a csapatot.De meg csak most jon a melege.Jo lesz elfelejteni a hullamokat es kezlabdazni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!