Az olaszokkal döntőzik a magyar férfi vízilabda-válogatott

2016. április 10. 09:53

Franciaország legyőzésével a trieszti olimpiai selejtezőtorna döntőjébe jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott, ahol a házigazda Olaszországgal kell vasárnap megküzdenie a csapatnak a győzelemért. A meccsnek csak presztízs szerepe van, mivel az már eldőlt, hogy az olasz és a magyar csapat nem szerepelhet egy csoportban az olimpián. Az olimpiai csoportokat a vasárnapi döntő után sorsolják ki.

2016. április 10. 09:53

A magyar férfi vízilabda-válogatott döntőbe jutott a trieszti olimpiai selejtezőtornán, ahol a szombati elődöntős összecsapáson hat góllal legyőzte a franciák legjobbjait. Benedek Tibor idén Európa-bajnoki bronzérmes együttese, amely a németek elleni pénteki negyeddöntő megnyerésével kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra, az olaszországi kvalifikációs viadal első helyéért a házigazdák nemzeti együttesével játszik, amely a késő esti elődöntőben legyőzte a spanyolokat.

A franciák ellen magabiztosan kezdett a Benedek-gárda, könnyed játékkal húzott el 4-1-re. A folytatásban is az erőviszonyok érvényesültek, a magyar válogatott 7-2-es vezetésre tett szert. A rivális azonban nem adta fel, s míg a magyar lehetőségek ekkor tájt rendre kimaradtak, a franciák többször is betaláltak, s feljöttek 7-6-ra. Mielőtt azonban baj lett volna, a magyar csapat összeszedte magát, jobban összpontosított, s a fáradó ellenfél kapuját sorozatban bevéve egyre növelte a különbséget, végül 15-9-re győzött, így vasárnap 17 órától az első helyért száll medencébe az olaszokkal.

Eredmények:

Magyarország-Franciaország 15-9 (4-2, 4-4, 2-1, 5-2)

a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos, Hárai 3-3, Hosnyánszky 2, Varga Dé., Decker, Varga Dá. 1-1

A másik elődöntőben: 

Olaszország-Spanyolország 6-5 (0-1, 1-0, 1-2, 4-2)

Csak a presztízs a tét a döntőben

A VLV – A magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldala arról írt, hogy a FINA nyilvánosságra hozta a riói férfi vízilabdatorna kiemeléseit. Az olimpiai torna két csoportját úgy sorsolják, hogy hat kalapból húzzák ki a neveket. Az egyes kalapokban két ország található, és ezek nem szerepelhetnek azonos csoportokban. A kiemelések alapján Magyarország és Olaszország egy kalapba került, így a vasárnapi döntőnek csak presztízs szerepe van. Az olimpia csoportok kisorsolására Triesztben, a döntő után 19:00-kor kerül sor.

A kalapok:

1. Szerbia és Horvátország

2. Görögország és Montenegró

3. USA és Ausztrália

4. A trieszti kvalifikációs torna 4. helyezettje és Japán

5. Magyarország (az egyik trieszti döntős) és Olaszország (a másik trieszti döntős)

6. A trieszti torna harmadik helyezettje és Brazília

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik. A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2016. április 10. 17:01
Hajrá magyarok!
Scarecrow
2016. április 10. 14:59
De most komolyan: ki az, aki erre diszlájkot nyom...?!
alex44
2016. április 10. 11:02
Bízom a srácokban, remélem legyőzzük az olaszokat .HAJRÁ MAGYAROK!!!
Mich
2016. április 10. 11:01
Ez a mérkőzés előjátéka az olimpiai döntőnek (ami valószínűleg éppen Magyarország és Olaszország között lesz)... A lehető legtöbbet kell tanulni az olaszok játékáról, hogy megverhessük őket Rióban! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!