Doppingügy: hatvannyolc orosz atlétát tiltottak el az olimpiától

2016. július 21. 13:06

Orosz atléták már bizonyosan nem indulnak a riói olimpian: a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította ugyanis annak a hatvannyolc sportolónak a beadványát, akik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség döntése miatt fordultak a testülethez. A NOB jövő keddig határoz arról, hogy a doppingügyeben érintett többi orosz sportoló indulhat-e a versenyeken.

2016. július 21. 13:06

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította 68 orosz atléta közös beadványát, így véglegessé vált, hogy ezek a sportolók nem vehetnek részt az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián. A CAS csütörtökön hirdette ki döntését. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő keddig határoz arról, hogy a teljes orosz küldöttséget kizárja-e az olimpiáról.

Az oroszok 387 sportolót neveztek a riói játékokra, köztük az érintett 68 atlétát is. Az orosz atléták azért fordultak kollektív keresettel a CAS-hoz, mert álláspontjuk szerint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség túlságosan merev és helytelen álláspontot képviselt, amikor a doppingellenes küzdelem oroszországi kezelése miatt felfüggesztette országuk szövetségének tagságát.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2016. július 21. 22:18
A kínai úszónők a marathonfutásban és a rúdugrásban is világelsők. Az olimpia után 1 héttel meg leengednek, mint a lufi. Kína kapja a legtöbb érmet, az USA csak utána következhet.
Gregorius
2016. július 21. 18:48
Az oroszok eltiltása főleg azon alapul, hogy egy belső ember valamiért kipakolt. Hasonló dolgokat rebesgetnek más országokról (Kenya, Kína etc.) is, ott viszont komolyan összezárnak...
tango47
2016. július 21. 16:34
Két féle élsportoló létezik : aki már lebukott és aki még nem. Ez már régen nem sport, hanem gladiátorok viadala, ahol minden megengedett addig, amíg ki nem derül. Szomorú.
ciprióta
2016. július 21. 15:27
A döntés helyes, a teljes orosz olimpiai förmedetet kellenek eltiltani a következő évtizedben a nemzetközi szereplésektől mindaddig,amig nem tisztul le az orosz közélet. Tiz év mulva pedig már nem lesz Orosz Föderáció, legalábbis minden esély megvan arra,hogy a világ megváljon az orosz führerizmus fellegvárától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!