Ott lesz a tokiói olimpián a férfi kardcsapat

2020. március 08. 17:15

Matematikailag is biztossá vált a luxemburgi negyedik hely után.

2020. március 08. 17:15

A magyar férfi kardválogatott negyedik lett a luxembourgi világkupán, ezzel matematikailag is biztosította helyét a tokiói olimpián. A magyarok, akik a tavalyi világ- és Európa-bajnokságon ezüstérmet szereztek, valamint a vk-sorozatban is kiegyensúlyozottan és jól szerepeltek, már az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó előtti versenyét megelőzően is nagyon kedvező helyzetben voltak. Olimpiai indulásukkal hetek óta lehetett számolni, de most vált matematikailag is biztossá, többek között azzal, hogy a franciák és az oroszok sem jutottak a legjobb négy közé.

Az olimpián a rangsor első négy helyezettje – ezek között van a magyar csapat – automatikusan indulhat, további négy együttes pedig földrészenkénti eloszlásban kerül a mezőnybe. A nyári játékokon a csapatversenybe nevezett három vívó egyéniben is pástra léphet, a válogatottak küzdelménél pedig lesz még egy tartalék.

(MTI)
 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kumkum
2020. március 09. 10:35
"matematikailag is biztosította helyét" Hogy mit csinált ? :-o
zakar zoltán béla
2020. március 08. 21:49
Felcsútiak, futballisták?................................
Vainamoinen
2020. március 08. 19:52
Hatalmas gratula. Az egyik legigenyesebb, legtaktikusabb es legstresszesebb sport.
3M..
2020. március 08. 19:14
Remélem a torna végeztével, megtekinthetik majd a Muszasi Maszamunét. Ez minden kardforgató álma. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!