Győzelem a lengyelek ellen, negyeddöntőbe jutás a férfi kézilabda-világbajnokságon

2021. január 23. 18:49

Magyarország-Lengyelország 30-26. Ezzel megvan a továbbjutás, a spanyolok elleni hétfői rangadó dönt a csoportelsőségről.

2021. január 23. 18:49
null

A vb negyeddöntőjébe jutásért, vagyis a legjobb nyolcba kerülésért lépett pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, Lengyelország ellen.

A lengyel válogatott az elmúlt öt évben rendre leszerepelt a világversenyeken, ha egyáltalán eljutott odáig…

A riói olimpia negyedik helye után számos meghatározó játékos visszavonult, és elindult egy nagy generációváltás. A 2017-es vb-n a 17. hely jutott a lengyeleknek, ami a legrosszabb vb-helyezésük volt. 2018-ban és 2019-ben ki sem jutottak az aktuális világversenyre, míg a tavalyi Eb-n három vereséggel a 21. pozícióban zártak, ami megint csak a valaha volt legrosszabb Eb-helyezésük. Számukra is élet-halál fontosságú volt a szombati meccs, mivel ha nem nyernek, feladhatják reményeiket a továbbjutással kapcsolatban.

Nem kezdődött jól a mérkőzés számunkra: egy lengyel átlövésgólt követően a Plockban légióskodó – így extramotivált – Szita Zoltán hibázott el egy lövést, majd a horvát bírópáros gyorsan kiosztott egy kiállítást világklasszis beállónknak, Bánhídi Bencének. Egyébként a Gubica-Milosevic páros vezette a németek elleni meccset is, ahol szintén megszórták a magyar válogatottat kétperces kiállításokkal.

A hetest azonban kivédte Mikler, innentől pedig beindult a magyar gépezet. A sok technikai hibával játszó lengyeleket sokszor sikerült lerohanni gyors támadásokkal, így előbb háromgólos (9-6), majd hétgólos előnyt építettünk (15-8).

A félidő végére magára talált a lengyel válogatott, amely az utolsó percekben átállt a hét a hat elleni támadójátékra, így 16-10-es magyar vezetéssel zárult az első játékrész.

A második félidőben sikerült nyolcra növelni az előnyt, de a lengyelek ötre is vissza tudtak jönni, ám higgadt játékkal sikerült visszaverni a rohamokat. A végeredmény 30-26 lett.

Az utolsó középdöntős meccsünkre hétfőn kerül sor, a 2020-as Eb-győztes Spanyolország lesz az ellenfél. Az a meccs fog dönteni a csoportelsőségről, és egyben arról, ki jön a negyeddöntőben. A legjobb nyolc között a III. csoportból kap ellenfelet a magyar válogatott – ha első helyen zár, a csoport második helyezettjét, második hely esetén a csoportgyőztest –, a jelenlegi állás:

1. Franciaország 8 pont

2.  Norvégia 6

3. Portugália 6

4. Izland 2

5. Svájc 2

6. Algéria 0

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2021. január 24. 17:52
-Siker csapartsportban. -Közösségi élmény. -Lengő magyar trikolor. Minden ,amitől írtóznak a libsik.
balbako_
2021. január 24. 08:42
Még további sikereket kívánok fiúk!
vip era
2021. január 24. 08:01
Vajon Tivadaj a kézi sikereinknél is összeroppan?
imres
2021. január 24. 06:26
Azért jó látni, hogy fogynak az idióta, libernyák fotelhuszárok. Már csak a 2 perc virtuális hírnévért szólnak be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!