Ezüstérmes Szilágyi Áron a budapesti kard világkupán

2021. március 13. 19:11

A döntőben látványos, szép akciókat hozó asszót vívott Szilágyi.

2021. március 13. 19:11
null

Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard világkupa férfi egyéni versenyében. A kétszeres olimpiai bajnok a Nagy Kristóf elleni magabiztos győzelemmel kezdte a szombati főtáblás küzdelmeket, majd simán verte a 2016-os Európa-bajnok német Benedikt Wagnert, azután a dél-koreai Kim Kje Hvanon és a román Iulian Teodosiun is túljutott.

A fináléért a georgiai Szandro Bazadzéval kellett megküzdenie, akit magabiztosan, 15-6-ra vert meg. A döntőben ellenfele a csapatban háromszoros, egyéniben egyszeres világbajnok Oh Szang Uk volt. A magas, hosszú karú dél-koreaival látványos, szép akciókat hozó asszót vívott Szilágyi, a párharcot 14-14-es állásnál a magyar kardozó támadásánál Oh jó ütemű közbevágása döntötte el.

(MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. március 14. 18:45
Szép volt Áron, köszönjük. A hölgyeknek is.
balbako_
2021. március 14. 15:31
Láttam a döntőt egyetlen találaton múlott! Lesz ez még fényesebb is az olimpián. De a magyar kard újra villog! Márton Anna női kardban arany, Szilágyi férfiben ezüst. (És ne feledkezzünk meg Pusztai Lizáról, aki bronzérmes és a magyar női kardcsapat is kijutott az olimpiára. Szép volt lányok, fiúk!
Pierre
2021. március 14. 13:46
A szervezők úgynevezett „buborék” kialakításával igyekeztek gondoskodni a résztvevők egészségéről, ám a vírust a szigorú szabályok ellenére sem sikerült kizárni a világkupáról. A görög sajtó egybehangzó értesülései szerint szombaton pozitív lett a görög Despina Georgiadou covid-tesztje, így a 29 éves kardvívó hiába jutott a legjobb 64 közé a pénteki selejtezők során, szombaton koronavírus-fertőzése miatt már nem léphetett pástra. A szervezők részéről eddig semmilyen információ nem jelent meg Georgiadou betegségéről, sőt arról sem, hogy bárki pozitív tesztet produkált volna a verseny résztvevői közül. Noha a budapesti rendezvényt kiemelt nemzetközi figyelem övezi, mivel afféle nem hivatalos tesztversenynek is tekinthető, ami bizonyíthatja vagy éppen cáfolhatja, hogy a nagy világversenyeket speciális óvindezkedések betartásával még a járvány közepette is meg lehet rendezni biztonságos körülmények között.
Búvár Kund
2021. március 14. 08:44
Húú.! Hozzá akartam szólni, de látom tök értelmetlen.. De azért mégis! Márton Anna megnyerte a női versenyt. Ő is megérdemelt volna pár mondatot! Nálam Ő számít az egyik titkos esélyesként egy olimpiai aranyra! Mindkettőjüknek gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!