Times: az Eb-döntő Budapestre hozásán gondolkodik az UEFA

2021. június 18. 09:50

A szervezet nyomást helyezett az angol hatóságokra.

2021. június 18. 09:50
null

A Times információi szerint amennyiben az angol hatóságok nem teszik lehetővé, hogy a mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a labdarúgó Európa-bajnokság Wembleyben megrendezendő helyosztóira, úgy az UEFA a Puskás Arénába költöztetheti a torna végjátékát.

A portál szerint az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, amely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, a politikusokat, szponzorokat és a műsorszolgáltatók munkatársait mentesítenék az Angliába érkezéskor előírt karanténtól. Egyébként aggódnak, hogy ez a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezethet, és a lakosság rosszallását válthatja ki.

A brit politikai vezetők ugyanakkor amiatt is aggódnak, hogy ha nem enyhítik a szabályokat, akkor

az elődöntőket és a döntőt is Magyarországra költöztetik,

ahol a jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra, és ahol egyébként is telt házas mérkőzéseket rendezhetnek – olvasható a Times-on.

A portál információi szerint állítólag Boris Johnson miniszterelnök hajlandóságot mutat az enyhítésre, mert a javasolt mentességek lehetővé tennék számára, hogy személyesen találkozzon az UEFA vezető embereivel. A lap szerint a kormányfő úgy véli, ez a gesztus előmozdíthatja a 2030-as világbajnokságra tervezett, az Egyesült Királyság és Írország által benyújtott pályázat ügyét.

Kép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2022. szeptember 28. 09:59
Köszönd Leninnek!
vtznmnksr
2021. június 20. 18:43
Csodálatos stadion, gyönyörű város, barátságos magyar emberek várják Európa legjobbjait.
Nehidd El
2021. június 20. 18:43
Akkor azt is megvette Lőrinc.
Nannyó
2021. június 20. 18:42
Imádlak téged, de komolyan! :))) Neked még van hited... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!