Zónapörkölt – a nyitónap krónikája

2021. június 12. 07:04

Fenséges látvány az olaszosan lenyűgöző előadás a nagy kivetítőn nézve, háttérben a Vajdahunyadvárral. Szürkületben. Aki nem hiszi… jöjjön ide bármelyik nap!

2021. június 12. 07:04
null
Edvi László

Még szoknunk kell a kifejezést. A helyet viszont hamar megszoktuk. Valószínűleg a világon ilyen szép helyen még nem alakítottak ki ilyet. A Vajdahunyadvár tövében, festői környezetben. Még esőben is gyönyörű. Merthogy a hely bemutatkozásakor „leszakad az ég”. Sebaj, ünnepre készül itt mindenki, kit érdekel egy kis égi áldás. 

Fotó: ODPictures Art Studio
Fotó: ODPictures Art Studio

A természet jelzi, hogy azért „a víz az úr”, hiszen a szürke nyári hétköznapokon itt csónakázó-tó van, a szürke téli hétköznapokon pedig korcsolyapálya. Most viszont piros betűs ünnepnapok jönnek: 31 nap Európa-bajnokság. Plusz élményként pedig négy találkozó Budapesten. Ilyen még nem volt a történelemben.

Egy órakor a sajtó képviselői gyűlnek össze, akiknek az MLSZ elégedett szóvivője, Sipos Jenő a következőket mondja:

„A szurkolók régi vágya teljesült, hogy Budapest a közelmúltban egy olyan gyönyörű létesítménnyel gazdagodott, mint a Puskás Aréna. És mindenki álma az volt, hogy világsztárok játszanak itt egy komoly esemény keretében. A 2016-ban a magyar szurkolók által keltett nagyszerű hangulat most még fokozható is, hisz itthon játszik a válogatott.

Amikor viszont a Puskás Aréna csendes lesz, akkor is jöhet a tömeg a szurkolói zónába. Nem csak Budapesten van ilyen. Nálunk még minden békés, amikor magyar idő szerint fél ötkor már gyülekeznek az emberek a szentpétervári szurkolói zónában. Érthető, hisz náluk akkor már fél hat van. Péntek délután sokan a munka után érkeznek oda. A televíziós képen nem lehet megállapítani, hogy vodkát mérnek-e, de a helyi szokásokat ismerve biztos. De hagyjuk az oroszokat, nézzük mi a helyzet nálunk. A zóna mellett a Hősök tere nagyon üres. Bezzeg nem volt az, amikor öt évvel ezelőtt válogatottunk hazatért a legutóbbi Eb-ről. Micsoda ünnepség volt akkor! Reméljük idén is történelmünk nagyjai előtt köszönthetjük mai kedvenceinket!

Most még valóságos vihar utáni és képletes vihar előtti csend honol itt. Fél hatkor megjelenik egy hamisítatlan „ungarische betyár”, nagy bajusszal és szép magyar fekete kalappal. Fényképezkedik a korán érkezőkkel. A zónában a sörpadok környéke már száraz, a munkagépek kezelői gőzerővel dolgoznak, hogy a többi rész is az legyen.

Hatkor már hangol a kórus. Szállingóznak a nézők is. A színpadon Lofti Begi melegíti a közönséget, és egyre jobb a hangulat is. Hét órakor pedig indul az olasz-török. Nincs tévedés, az igazi nyitómeccs előtt E-sportban csap össze a két gárda. Csak itt és csak a szurkolói zóna közönségének. Pörögnek az események a színpadon, és közben megérkezik valaki, aki ott volt az ünnepeltek között 2016-ban. Ma már edző.

Fotó: ODPictures Art Studio
Fotó: ODPictures Art Studio

Juhász Rolandot megrohanják az újságírók. Mosolyogva mondja, hogy anno a franciaországi megméretés idején megígérte magának, hogy ha egyszer Magyarország rendezhet ilyen futball-ünnep, akkor mindenképpen kimegy a csapatnak szurkolni. Amikor a szurkolói zóna felé tartott, eszébe jutottak az 5 évvel ezelőtti mérkőzések, azzal a fantasztikus hangulattal, ami nemcsak az itthoni szurkolókat, hanem a Franciaországban lévő csapatot is körbeölelte. Már akkor tudta, hogy az az utolsó Európa-bajnokság, amin aktív futballistaként részt vesz. Ám az akkor tett ígéretének egy érdekes és igen meglepő ok miatt nem tud eleget tenni. Ha érdekli mi ennek az oka, kattintson a videóra!

Juhász Roland nem lesz ott a Puskás Arénában az egykori társak és az utódok találkozóin. Miközben itt van a szurkolói zónában, szépen telik az. Az Eb nyitóünnepségét már legalább 2.000-en nézik. Fenséges látvány az olaszosan lenyűgöző előadás a nagy kivetítőn nézve, háttérben a Vajdahunyadvárral. Szürkületben. Aki nem hiszi… jöjjön ide bármelyik nap!

Miközben elkezdődik a 16. Európa-bajnokság szépen besötétedik. A hangulat pedig egyre jobb.

Természetesen az olaszokért szurkolók (ők vannak többen itt) vidámabbak.

Az Eb nyitómérkőzésén Olaszország ugyanis Demiral öngóljával, továbbá Immobile és Insigne találataival 3-0-ra legyőzi Törökországot.

Elkezdődött tehát…

Nyitókép: Fotó: ODPictures Art Studio

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. június 24. 20:41
Még több videót! Nagyon jó ötlet a játékos-sportolási lehetőségekkel kialakított Zóna! A látvány pedig pazar! A ligetvédők, a koszlidérc és tsai, a butapestiek kitolják a pofájukat ?
u.cserkész
2021. június 12. 21:29
És egyik csapat sem térdelt le. Magam alatt vagyok.:-)
Armageddon
2021. június 12. 14:17
Csekély vigasz a 150 évért...
c.critical
2021. június 12. 12:27
Juhász Roli enyhén be volt baszva:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!