Izraeli ellenfelet kapott, hazament Tokióból az algériai cselgáncsozó

2021. július 23. 15:07

A dzsúdós edzője elmondta, hogy balszerencsésnek érzik magukat az ágrajz és az izraeli ellenfél miatt.

2021. július 23. 15:07
null

Nem vesz részt az olimpián az algériai cselgáncsozó, Feti Nurin, miután kiderült, hogy az izraeli Tohar Butbul lehet az ellenfele a második körben, amennyiben nyer az első meccsén – írja az Index.

A 73 kilogrammosok súlycsoportjában versenyző Nurin edzője, Amar Ben Jaklif elmondta, hogy balszerencsésnek érzik magukat az ágrajz és az izraeli ellenfél miatt, ugyanakkor meg kellett hozniuk a szerintük helyes döntést. Nurin a kilencedik, Butbul a hatodik kiemelt a kategóriában.

Az izraeli dzsúdós a szudáni Mohamed Abdalraszullal találkozik a második fordulóban.

Érdekesség, hogy a történelem duplán megismételte önmagát, hiszen ugyanez történt 2019-ben, a világbajnokságon, és Nurin akkor is visszalépett, az akkori eseménynek pedig szintén Tokió volt a házigazdája.  Emlékezetes: a Nemzetközi Cselgáncs-szövetség korábban négyéves eltiltást szabott ki az iráni szövetségre, miután (éppen két évvel ezelőtt) az iráni Szaid Mollaej otthagyta csapatát, majd nyilvánosságra hozta, hogy arra utasították őt és honfitársait, hogy mindenképp veszítsenek, ha a következő körben izraeli dzsúdóssal kellene megmérkőzniük.

Nyitókép: MTI/AP/Vincent Thian

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2021. július 24. 19:52
Ezek mekkora barmok!
mandiner71
2021. július 24. 13:42
Örök eltitás ilyenért nem létezik?
Robur
2021. július 24. 00:47
Jól van! Takarodjon!
Rugo
2021. július 23. 22:55
Liberális szempontból a muszlimot is meg lehet érteni - iszlám szerint ugyanis a zsidók a majmok és disznók leszármazottai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!