A miénk lett a legnagyobb és legkedveltebb!

2021. július 13. 16:21

Az Eb legnagyobb látogatottságot hozó és messze legnépszerűbb hivatalos szurkolói zónája lett a Városligeti Műjégpályán egy hónapon át nyitva tartó helyszín, ahol 168 négyzetméternyi kivetítő felületen, több, mint tízezer négyzetméter műfüves piknikponton pihenhetett és szórakozhatott minden odaérkező látogató, a Carpathian Brigade tagjaitól kezdve a holland, vagy portugál szurkolói csoportokon át, családok és barátok, kicsik és nagyok, magyarok, vagy külföldiek együtt, egy helyen.

2021. július 13. 16:21
null
Csisztu Zsuzsa

A döntő az utolsó felvonását jelentette az egy hónapos nyitvatartásnak, és az esős idő ellenére teltházhoz közeli számokkal futott a zóna az utolsó este is. A budapesti szurkolói zónát egyaránt szerették a hazai és a külföldi vendégek, kilátógatók. Az egy hónapos nyitvatartás számos rekordot hozott a budapesti szervezőknek, érdemes vetni egy pillantást a budapesti rendezés számaira, mert a Városligeti lett a LEG-ek randevúhelye. 

A Zóna sikere számokban: 

  • 250 000-nél több látogató
  • 200 külföldi újságíró
  • 20 országból
  • 125 614 liter sör fogyott 
  • 27 931 liter üdítőt ittak
  • 44 757 adag ételt adtak el
  • A legidősebb önkéntes 1967-es születésű 

 

A szabadidős programok – például teqball rekordkísérlet – mellett két sztárvendég részt vállalt helyszínen a hangulat fokozásában.

Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya ugyan csak virtuálisan, élő videóüzenetet küldött a jelenlévőknek, Schäfer András viszont teljes valójában tűnt fel azon a pódiumbeszélgetésen,

amelyen az Eb-n átélteket osztotta meg a jelenlévőkkel.

A Városligeti szurkolói zóna lett Európa legnagyobb és legkedveltebb helyszíne. Fotó: ODPictures
A Városligeti szurkolói zóna lett Európa legnagyobb és legkedveltebb helyszíne. Fotó: ODPictures

„Nem tagadom, még mindig az elmúlt bő egy hónap hatása alatt vagyok, és próbálom az euforikus élményeimet feldolgozni. Számomra ugyanis nemcsak az Európa-bajnokság alatti három csoportmeccsünk, hanem az előtte lévő két felkészülési mérkőzés is óriási lelki löketet adott, hiszen azokon voltam először kezdő, ráadásul a ciprusiak ellen megszereztem az első válogatott gólomat” – mondta a tehetséges középpályás, aki a számos emlék közül a

gyermekkori bálványa, Cristiano Ronaldo elleni pályára lépését emelte ki.

Egy-két párharcot megnyertem Ronaldo ellen.

„Testközelből láthattam, hogy labdával és anélkül is milyen szélvészgyors, hiába próbáltam vele felvenni a futóversenyt, nem mindig sikerült. Volt bizony olyan, hogy a labda helyett sajnos csak a lábát találtam el, de azért

egy-két párharcot megnyertem ellene.”

A felvidéki DAC focistája azt is elmesélte, hogy szívesen maradna még legalább egy évet Dunaszerdahelyen, ám ha a számára is sikeresnek mondható torna után egy másik európai csapat szakmailag kedvező ajánlata megtalálná, akkor elgondolkodna a váltáson. Az Eb-n szerzett élményekkel kapcsolatban András kiemelte a magyar szurkolók lelkesedését és azt, hogy mekkora lelki pluszt jelentett a portugálok, valamint a franciák ellen 60 ezer, többnyire piros-fehér-zöld érzületű drukker előtt, hazai pályán játszani.

Szenzációs és leírhatatlan, és tudom, elcsépelt kijelentés, de számunkra valóban a szurkolóink voltak a tizenkettedik játékos.

Főként miattuk, vagy inkább az ő inspiráló hatásuk miatt úgy gondolom, ha lehetne olyat kívánni, amely biztosan valóra válik, akkor az lenne, hogy minél több ilyen, teltházas meccset játszhassunk hazai közönség előtt” – mondta András, utalva ezzel az őszi vébéselejtezőkre is.

Olasz drukkerek a szurkolói zónában Budapesten. Fotó: ODPictures
Olasz drukkerek a szurkolói zónában Budapesten. Fotó: ODPictures

Az olasz győzelemmel végződő vasárnap esti Eb-döntő előtt a városligeti szurkolói zónában Szentkirályi Alexandra Kormányszóvivő is nyilatkozott a Mandiner Sportnak, de kíváncsiak voltunk, hogy a korábbi 32-szeres válogatott Nagy Antal mit várt a döntőtől az Irigy Hónaljmirigy két tagja, Sipos Tamás és Varga Győző mellett. Messze a legpontosabb tippet azonban Schäfer András adta, aki ha így tippelt az őszi, angolok elleni Vb-selejtező előtt is, akkor van miért bizakodnunk.

Nézze meg a szurkolói zónában készült záró videónkat, ezzel búcsúzunk Európa legsikeresebb szurkolói helyszínétől.

 

A nyitóképen: A szurkolói zóna hangulata a döntő estéjén. Fotó: ODPictures

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csisztuzsuzsa
2022. március 01. 00:43
Ezt szerintem vond vissza, mert jogász vagyok és véletlenül feljelentelek személyhez fűződő jogook megsértéséért.
csisztuzsuzsa
2022. március 01. 00:43
Öröm ilyen észrevételekért dolgozni. Köszönöm.
csisztuzsuzsa
2022. március 01. 00:43
Köszönjük, mert jól esik a sok foteles nethuszár állandó kötekedését olyan olvasó véleményével csitítani, aki gyakorlatból tudja mit beszél, vagy ír.
szarcsi1
2021. július 28. 16:15
Aki buta bulvárbohóc, azt nehéz komolyan venni. Írdd be a googleba a Csisztu és pornó szavakat és perelj be mindenkit. :DDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!