William Gallas: Szoboszlai Dominik Puskás Ferenc után a második legnagyobb magyar labdarúgó lehet!

2023. július 07. 14:47

A korábbi francia világsztár szerint Szoboszlai akár a világ egyik legjobb játékosává is válhat.

2023. július 07. 14:47
Az M4 Sport interjút készít Szoboszlai Dominikkal az EM Sports menedzserirodájában 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtõl a Liverpool FC-hez igazolt.
MTI/Hegedüs Róbert

William Gallas évek óta Magyarországon él, és a Zalaegerszegi TE utánpótlásedzőjeként dolgozik, így pontos rálátása van a magyar futballra.

A sportnapilapnak adott nyilatkozatában természetesen Szoboszlai Dominik volt a fő téma, annál is inkább, mert a vb-ezüstérmes francia védőklasszis 2001 és 2013 között a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham játékosaként szerepelt a Premier League-ben (a Chelsea-vel kétszer ünnepelhetett bajnoki címet), tehát pontosan ismeri a világ legerősebb bajnoksága semmi máshoz nem hasonlítható miliőjét.

Gallas szerint 

Szoboszlai a Liverpoolba szerződésével egyértelműen szintet lépett, de természetesen idő kell még a beilleszkedéshez,

és ahhoz, hogy megszokja azt a közeget, amelybe került. A korábbi válogatott védő szerint Dominiknak minden tulajdonsága adott ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjává váljon, de ehhez az is kell, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya mentálisan is topon legyen, hiszen a Premier Leauge-ben minden hétvégén a legmagasabb szintű teljesítményt kell nyújtania!

GALLAS, William
William Gallas az Arsenal csapatkapitányaként is letette névjegyét a Premier Leauge-ben 
Forrás: MTI/EPA Andy Rain

William Gallas azért is különösen örül Szoboszlai Liverpoolba szerződésének, mert ez a megállapodás „egyértelműen az üzeni a magyar fiataloknak, hogy merjenek nagyot álmodni, hiszen kemény munkával az életben minden lehetséges!” A francia világklasszis szerint Dominik a magyar válogatottnak is vezére lehet, és „ha sikerül kivezetnie a nemzeti csapatot a következő világ- és Európa-bajnokságra, akkor Puskás Ferenc után a magyar labdarúgás második legnagyobb futballistája lehet!”

Nyitókép, fotó: MTI/Hegedűs Róbert

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. július 08. 06:09
Az ilyen összehasonlításokat pláne hogy többnyire egy másik kor labdarúgóiról van szó, helyén kell kezelni, de klubszinten Szoboszlai lehet olyan sikeres mint Puskás. Kloppal szerintem idén megnyerik az EL-t, és nem zárnám ki hogy a Poollal jövőre harcban lehetnek a BL címért is. Másrészt a Poolból ha minden jól megy, vezethet az út akár a Real vagy más BL esélyes csapat felé is. Ami a válogatottat illeti, egyelőre vb-döntőt nehéz elképzelni, de egy EB negyeddöntő nem haladja meg a képzelőerőmet. Kéne még pár topligás játékos Sallai, Orbán, Kerkez, stb. mellé.
Töki
2023. július 07. 22:17
Azért kicsit más ez az összehasonlítás, de majd meglátjuk.
Korrupt Kornél
2023. július 07. 22:13
Komolyan? Nem hallott Kocsis Sanyiról? Bozsik Cucuról? Hidegkutiról? És sorolható, Bene, Albert, Varga Zoli, stb. Ja, hogy ők nem voltak eladók?
connorj
2023. július 07. 22:06
Dominik! Hajrá: https://m.youtube.com/watch?v=Pxk7zGvetng&pp=ygUOUG96c29ueWkgY3NhdGE%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!