Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózásban, testvére, Tamás egy napja olimpiai bajnok – Kettős siker egy családban!

2021. augusztus 04. 12:09

Csak az álmokban léteznek szinte ilyen csodák, amilyet a Lőrincz-fivérek hoztak össze Tokióban. Egy olimpiai arany- és egy ezüstérem egy családban, ugyanarról az olimpiáról. A Lőrincz-fivéreknek egymás nélkül nem ment volna.

2021. augusztus 04. 12:09
null
Csisztu Zsuzsa

Amikor a magyar sportélet egyik leghíresebb testvérpárját biztos olimpiai kvótájuk tudatában arról kérdeztük a közelmúltban, hogy miként készülnek Tokióra, egyértelmű célokat fogalmaztak meg: a legmagasabbra törnek. Nos,

Lőrincz Tamás csúcsra ért 77 kilgrammban és olimpiai bajnokként vonul vissza a birkózástól. 
Lőrincz Tamás, miután győzött a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának döntőjében. (fotó:  MTI/Illyés Tibor)
Lőrincz Tamás, miután győzött a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának döntőjében. (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Öccse, Viktor szinte arannyal felérő ezüstérmet szerzett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában.

Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor az ukrán Zsan Belenyuk elleni döntőt követően. (fotó: MTI/Illyés Tibor)
Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor az ukrán Zsan Belenyuk elleni döntőt követően. (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A birkózók nagy családjában az egyikről azt mondják, hogy egy szakmai zseni, a másikról, hogy ő sem kevésbé. Szorgalmuk mértékegység, ugratásaiknak se vége, se hossza. Mindenki tudja, hogy egymás nélkül ez nem ment volna, de nem csupán az az érdekes, hogy milyen  versenyzők, milyen testvérek, milyen édesapák a Lőrincz-fivérek,hanem arra is kíváncsiak voltunk,

vajon cserélne-e egyikőjük a másikkal? Akárcsak egy napra is. Ma aktuálisabb ez a kérdés, mint eddig bármikor.

Idézzük fel ennek a két fantasztikus sportembernek a gondolatait azokból a napokból, amikor a nagy munka még előttük állt a tokiói felkészülés hajrájában, s amikor még csak álmodtak a tokiói döntőkről és a dobogóról. Érdemes, mert életük, egymás iránti szeretetük és odaadásuk példaértékű.

A Csisztu Sport Castban velük készült testvérinterjúból kiderül, hogy mi is ennek az erős kapocsnak a háttere. Íme:

 

Nyitóképen: Lőrincz Viktor és Lőrincz Tamás a Csisztu Sport Cast felvételén. Fotó: Lékó Tamás/CSC

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. augusztus 26. 11:08
Csisztutól csak ennyire futja. Berak egy hónapokkal ezelőtti, világbajnokságot értékelő beszélgetést.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. augusztus 05. 12:58
Ez egy ősrégi 2021 márciusi riport. Semmi friss reakció, semmi aktuális szakmai értékelés? Nagyon gagyi.
21 gramm
2021. augusztus 05. 12:58
Tegnap mikor láttam bátyja után ezt a Viktort is küzdeni és egy ezüstöt NYERNI, valahogy a szüleikre gondoltam. Hogy micsoda öröm, boldogság lehet ez egy anyának, apának. Ekkora sikerek között látni a gyerekét, vele-neki örülni. De hogy kettőnek?????? Fantasztikus, felülmúlhatatlan érzés lehet.
u.cserkész
2021. augusztus 05. 11:10
A tehetség mellett van valami bennük, a családban, ami felsegítette őket a csúcsra. Talán a szeretet, a megértés, a szorgalom . . . .Szimpatikus férfiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!