Szőke Alex bronzéremért birkózhat

2021. augusztus 03. 05:12

A vigaszágon legyőzte grúz ellenfelét, a lengyel Michalik játszik a harmadik helyért a magyar birkózó.

2021. augusztus 03. 05:12

Szőke Alex megnyerte a vigaszágas mérkőzését, így kedd este a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián.

Az ESMTK 21 éves tehetsége a délelőtti program első találkozóján Giorgij Meliával találkozott. Az első percben inkább csak puhatolóztak a felek, a bíró másfél perc után a georgiai versenyzőt intette (1-0), de Szőke jószerivel megmozdítani se tudta riválisát a parterhelyzetben. A szünet után a magyar birkózó nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de egy perc után őt küldte a szőnyegre a mérkőzésvezető (1-1). Melia nem csinált semmit, így hamar állásból folytatódott a küzdelem. Az utolsó pont miatt a georgiai birkózó állt továbbjutásra, így kizárólag a védekezésre összpontosított, passzivitásáért azonban ismét leküldték. Szőke nagy esélyt kapott, de hiába emelte ki ellenfelét, akcióra már nem futotta az erejéből.

A magyar versenyzőnek egy perce maradt, hogy pontot szerezzen állásból, ami végül tíz másodperccel a vége előtt egy csodálatos akcióval sikerült neki: összefogta Meliát a hóna alatt, majd eldobta őt (5-1). „Amikor másodjára leküldték Meliát, akkor arra gondoltam, hogy nem mentem szórakozni, mint a kortársaim, hanem az edzőtáborokban, az edzéseken szenvedtem helyette. Mégsem sikerült, de mentem tovább, nem adtam fel, így azt hiszem, a nagyobb akaraterő döntött. Hiába tapasztaltabb és eredményesebb, én jobban akartam” – mondta az MTI-nek Szőke Alex, aki úgy érzi, megérkezett felnőtteknél is az élmezőnybe. A harmadik helyért a lengyel Tadeusz Michalik lesz az ellenfele a juniorok között Európa-, a kadettek között pedig világ- és Európa-bajnok magyarnak, aki eddig csak edzésen csapott össze vele.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. augusztus 03. 09:13
Fantasztikus! Veled vagyunk Alex! Hajrá, mindent bele!
Pipas 3
2021. augusztus 03. 07:00
Hajrá Alex szerezd meg!! Óriásit alakitották az utolsó percekben is! Szó szerint nagy dobás volt 90 100 kilóban, ez nem volt semmi! Ezek után meg kell nyernie!! Hajrá Alex!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!