Az olaszok a Juventus slágerét dúdolták Milánóban: véget ért egy fejezet

2021. október 06. 23:18

Egyszer minden sorozat megszakad! Az olasz fociválogatott 37 egymást követő találkozón nem szenvedett vereséget, és ez a széria hazai környezetben ért véget. Spanyolország a Nemzetek Ligája elődöntőjében 2-1-re nyert Milánóban, így ő játszhat a trófeáért vasárnap.

2021. október 06. 23:18
null
Edvi László

A  címvédő Portugália az ötödik helyen végzett, utána a sorrend:

6. Hollandia

7. Dánia

8. Németország

9. Anglia

10. Lengyelország

11. Svájc

12. Horvátország

Ezek a helyek már elkeltek a II. Nemzetek Ligája sorozatban. Már csak az első négy kiadó!

Ez tény, még akkor is, ha még nagyon nem tudtunk megbarátkozni ezzel az új focitornával. Az is tény, hogy Ukrajna, Svédország, Izland és Bosznia-Hercegovina kiesett az A csoportból.

A búcsúzók helyére másik három csapat mellett Magyarország került.

Nekünk szeretni kellene ezt a Nemzetek Ligáját, hisz ennek köszönhetően kaptuk vissza az elveszettnek hitt esélyt az Európa-bajnoki szereplésre. És valószínűleg a világbajnoki pótselejtező irányába is innen kínálkozik a komolyabb esély. Ezért válogatottunk megdolgozott, hisz’ megnyerte a csoportját, és szerencsés esetben ez érhet rájátszást a jövő évi vb-ért.

Ám ez a közeljövő eseménye (lenne),

ezen a héten viszont véget ér a II. Nemzetek Ligája.

Az első elődöntőt Milánóban rendezték, és Spanyolország 2-1-re legyőzte Olaszországot.

A két csapat a következő összeállításban játszott:

OlaszországDonnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson Palmieri – Barella, Jorginho (Pellegrini) , Verratti (Locatelli) – Chiesa (Calabria)  Bernardeschi (Chiellini), Insigne (Kean). 

Szövetségi kapitányRoberto Mancini

SpanyolországUnai Simón – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Alonso – Koke (Merino), Sergio Busquets, Gavi ( Roberto) – P. Sarabia (Gil) , Ferran Torres (Pino), Oyarzabal. 

Szövetségi kapitány: Luis Enrique

A két válogatott legutóbbi mérkőzésére még minden focirajongó élénken emlékezhet, hisz nyár közepén került rá sor. Ráadásul

Akkor a 120 percet követő 1-1 után az olaszok rúgták jobban a 11-eseket, majd ugyanezt tették az angolok ellen a fináléban is.

Hazai pályán, Milánóban az olasz válogatott kezdett kicsit aktívabban, de ez a lendület nem tartott sokáig. Nem is volt mindent elsöprő. Aztán a spanyolok meglógtak,

A gól után a megzavarodott olasz csapat társainál is zavarodottabban viselkedő kapusa, Donnarumma majdnem élete potyagólját kapta, de a sors megkegyelmezett neki. Pedig mennyire örültek volna a milánói szurkolók, ha beejti a saját kapujába a labdát! Nincs tévedés ebben a mondatban, ugyanis az Európa-bajnokság hősének az AC Milantól való távozását annyira nem tudták elfogadni a drukkerek, hogy az egész mérkőzés során minden labdaérintésekor kifütyülték őt.

Pedig a délies  érzelemnyilvánítással akár egy másik játékosukat, Bonuccit is megtalálhatták volna. Ugyanis nem sokkal azután, hogy reklamálásért sárga lap tulajdonosává vált, lekönyökölte Busquetset, és ezért már az első félidőben 10 emberre fogyatkozott az Európa-bajnok.

Bonucci az első félidő hajrájában piros lapot kapott. Fotó: MTI/AP/AFP/Marco Bertorello
Bonucci az első félidő hajrájában piros lapot kapott. Fotó: MTI/AP/AFP/Marco Bertorello

És még az első félidőben újabb gólt kapott. Ismét balról jött a beadás, ismét  Oyarzabaltól és ismét Ferrán Torres  talált az olasz kapuba. Csak ezúttal fejjel.

A két gólos előnybe és emberelőnybe került spanyol csapat a második félidőben nem erőltette az újabb gólokat, mint a csoportmérkőzések során Sevillában Németország ellen, ezért úgy tűnt, hogy ez a 2-0 lesz a végeredmény. Ám egy spanyol szögletet követő gyors megugrás után Chiesa odagurította a labdát  Pellegrininek, aki szépített.

Ferrán Torres szerezte a spanyolok mindkét gólját. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Ferrán Torres szerezte a spanyolok mindkét gólját. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Ám többre nem futotta az Európa-bajnok erejéből, így 37 veretlenül megvívott válogatott találkozó után ezúttal kikapott.

Ahogy a magyar Juventus együttes énekelte 1970-ben: véget ért egy fejezet.

Spanyolország pedig vasárnap este döntőt vívhat a Nemzetek Ligájában

 

 

A nyitóképen: A spanyol Ferrán Torres ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Nemzetek Ligája elődöntőjében játszott Olaszország - Spanyolország mérkőzésen Milánóban 2021. október 6-án.

MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!