Az újpesti vezérszurkoló: „Betelt a pohár! Évek óta tart a megaláztatásunk”

2021. október 02. 21:53

Mint arról korábban már írtunk, az Újpest Gyirmót elleni, hazai vereségét követően a hazai drukkerek egyenként magukhoz hívták a játékosokat, és levetették velük a mezeket. A háttérről a lilák egyik vezérszurkolójával beszélgettünk.

2021. október 02. 21:53
null
Vámos Tamás

Zoltán csak teljes neve közlése nélkül volt hajlandó rendelkezésünkre állni, de őszintén kiöntötte a lelkét, hiszen ahogy ő fogalmaz, „már évek óta nyomaszt a düh és a tehetetlenség”.

Az újpesti összeomlás hátterében egyértelműen az áll – vág bele informátorunk –, hogy a tulajdonos, Roderick Duchatelet már semmit nem akar tenni Újpesten. Egészen biztos forrásból tudom, hogy

nagyon közel van a klub eladása, remélhetőleg, nem túl későn, a csapat NB II-be zuhanása után realizálódik csak az üzlet.

De a belga becsapott minket, hiszen 10 éve, amikor a Megyeri útra érkezett, egyértelműen azt ígérte, hogy a hetvenes évek Újpestjének a hangulatát és eredményességét hozza vissza. Ehelyett hol tartunk? Évek óta Damoklész kardja lebeg felettünk, és csak az utolsó pillanatban, nem ritkán a szerencsének is köszönhetően tudjuk évről évre meghosszabbítani az élvonalbeli kerettagságunkat.

Akár már heteken belül realizálódhat az Újpest eladása?

Még egyszer mondom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan nem Duchatelet lesz a klub tulajdonosa. Úgy tudom, hónapok óta tartanak az egyeztetések egy másik külföldi befektetővel, így van remény arra, hogy (állami szerepvállalással) egy szebb időszak köszönt be a Megyeri úton. Ezzel együtt megvan a félelem mindenkiben, hiszen az NB I-ben még egyszer sem jött be igazán a külföldi tulajdonosok szerepvállalása. A futballklub eladására már csak azért is nagy az esély, mert

Duchatelet-nek egy hatalmas ingatlanbiznisz realizálása már hosszú ideje sokkal fontosabb, mint az Újpest szereplése.

Kérdés, hogy ezt a tevékenységet miként egészíti ki a játékosok eladásából?

Ön hosszú évtizedek óta az Újpest lelkes szurkolója. Miként éli meg az évek óta tartó gyengélkedést?

Egyre nehezebben! Ám azzal kezdeném, hogy a Gyirmót elleni bajnokin nem voltam kinn, mégpedig azért nem, mert egy olyan egyezség született a kemény mag, a leghűségesebb Újpest-szurkolók között, hogy éppen a siralmas szereplés miatt, a hazai meccseket bojkottáljuk, csak az idegenbeli mérkőzésekre kísérjük el a csapatot. A mi generációnk a hetvenes évek végén kezdett el meccsre járni, én még láttam a Fazekas Laci-féle, újpesti aranycsapat utolsó tündöklését, de így is tíz évet kellett várnom, az első, személyesen átélt bajnoki címre, majd újabb nyolcat a következőre. Az egész történetben az a borzasztó, hogy évek óta tart a megaláztatásunk, és ez az egész mára már odáig fajult, hogy ez

a kivéreztetett Újpest az NB I pofozógépe lett.

A derbi már régóta nem derbi, hiszen a Fradi félgőzzel is rendszeresen megver minket, ezt pontosan igazolta a múlt heti mérkőzés is. Nem csoda, hogy a Gyirmót ellen betelt a pohár! Ahogy említettem, nem voltam kinn a mérkőzésen, de azt hallottam, hogy a játékosok mezlevétele egy teljesen spontán akció volt a szurkolóink részéről, amit leginkább a mérhetetlen elkeseredettség és kilátástalanság szült.   

  Nyitókép: A lilák szurkolótáborán semmi sem múlik Fotó: Újpest FC/Facebook

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. október 10. 00:45
Mindig jó ha verik az újpestet..
annamanna
2021. október 06. 22:58
"Az Újpest egykor ünnepelt, ötszörös válogatott labdarúgója, ötszörös bajnoka 64 évesen a Fülöp-szigeteken halt meg, nyomorban. Hangyák, patkányok között, víz és áram nélküli viskóban éldegélt. Legyengült állapotban kómába esett, a cebui állami kórházban pedig már nem tudták megmenteni az életét." https://www.blikk.hu/sport/magyar-foci/ujpest-legenda-halala-kolar-endre-fulop-szigetek/che52wg?utm_source=related&utm_medium=www.egeszsegkalauz.hu&utm_campaign=widget-1759407
jolly77
2021. október 06. 01:49
Orbán Viktor a liberális internacionálé alelnöke volt 10 évig, Orbán KISZ-titkár volt, Orbán Soros-ösztöndíjas volt, Orbán ruszofób volt, Orbán fasisztáknak nevezte a Kisgazda pártot, Orbán azt mondta Kónyának: olyan ember, mint Csurka sosem mehet a Fidesz közelébe, Orbán azt mondta "az olaj keletről jön, de a szabadság MINDIG nyugatról érkezik"
cutcopy
2021. október 04. 23:50
Önérzetes a kis lilamajom.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!