Jó ebédhez szólt a (győzelmi) nóta

2021. november 11. 16:06

A három győzelemből egy megvan! Magyarország- Lengyelország 11-1! Szombaton Norvégia, vasárnap Csehország ellen kell még egy-egy diadal, és akkor szerepelhet női hokiválogatottunk a pekingi téli olimpián!

2021. november 11. 16:06
null
Edvi László

Kevés sportoló lelkesedik azért, hogy délben kezdjen egy sorsdöntő mérkőzést. De egy komoly esemény menetrendje nem kívánságműsor. Ezt dobta a gép. Pontosabban így döntöttek az esemény cseh szervezői, és nekünk, valamint a lengyeleknek ehhez kellett alkalmazkodni.

Amikor megszólalt a harangszó, akkor ejtették le a pakkot Chomutovban.

Egy olyan találkozón, melyen feltétlenül nyerni kellett. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Lisa Haley ennél komolyabb célt fogalmazott meg a lányokkal szemben. Azt mondta, hogy már az első harmadban el kell dönteni ezt a találkozót. Ezt vagy nem hallották a fehér mezben játszó magyarok, vagy nem vették komolyan, mert az első 10 percben nagyon nem pörögtek, még egy emberelőnyt is elpackáztak. A harmad felénél a lengyelek viszont nem, és nagy meglepetésre ők szereztek vezetést Sikorska góljával. Egy kapu fölött elrepülő korong furán pottyant vissza, és szemfüles volt a lengyel hölgy.

Kellemetlen dolog, de nem esett senki kétségbe.

Egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb úgyis nálunk lesz az előny.

Szerencsére ez előbb történt meg, és nem utóbb! Dabasi közeli lövése kijött a kapusról, Huszák Alexandra pedig közelről egyenlített. Ekkor szólt a jó ebédhez először a magyar gólt köszöntő nóta!

Ezt követően meg még tízszer!

Óriási fölényben volt a magyar csapat. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid
Óriási fölényben volt a magyar csapat. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid
Szólt a helyi műsorközlő is, aki csehül (is) tájékoztatta a megjelenteket az eseményről, közölve, hogy Dabasiova passzából Huszákova lőtt gólt. Aki még nem hallotta a kontinens legkevésbé dallamos nyelvét az talán meglepődött ezen a névújításon, de a találkozó végére lett alkalmunk megszokni a „csehesített” magyar neveket. Az első játékrészben még Kreisz Emma és Jókai-Szilágyi Kinga nevét alakíthatta át a hangosbeszélő, de most megkímélnék  mindenkit attól, hogy ezeket így írjam le. Csak annyit írok: Lisa Haley utasításának többnyire eleget tettek beosztottjai,

20 perc után 3-1-re vezettek. 40 perc után pedig 7-1-re!

Kreisz Emma, Seregély Míra, Taylor Baker és Szamosfalvi Petra talált be a második játékrészben. Az utóbbi nevének cseh nyelven való kiejtését mindenkinek a fantáziájára bízom.

Az utolsó harmadban már nem volt ok az idegeskedésre. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid
Az utolsó harmadban már nem volt ok az idegeskedésre. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

Az biztos, hogy a KMH akár védőként is bevethető csatárának a neve gólszerzőként többször már nem hangzott el, és sokáig úgy tűnt, hogy több játékosé már nem is fog. Nyomasztó fölényben játszott a záróharmadban is a magyar csapat, de sokáig nem született újabb gól. Ennek ellenére az utolsó percekben már minden magyar mosolygott a pályán, a kispadon, a nézőtéren. Sőt, a mieink kanadai kapitányának az arcán is végigfutott egy mosolyszerű dolog. Jogosan. Aztán a végére csak

megrázták a lányok megint az a bizonyos gólzsákot, és még négyszer landolt a korong a lengyel kapuban.

Horváth Imola először, Taylor Baker másodszor volt eredményes a meccsen, míg Seregély Míra mesterhármassal keserítette el Sasst. Ugyanis így hívták a lengyelek kapusát, de Sass sem Seregéllyel, sem a többi magyar játékossal nem tudott elbánni. Ennek ellenére őt választották a legjobbnak a vesztes csapatból. Ez sokat elárul ellenfelünk teljesítményéről. Illetve arról, hogy mennyit engedtek neki a magyar lányok. 

A 11-1-es parádé végére minden itthonról szurkoló nyilván befejezte az ebédjét, és együttérzően állapíthatta meg, hogy amit a lengyelek benyeltek, az gombócból is sok. A jó ebédhez szólt, gólt köszöntő nóták után

felhangzott a győztes tiszteletére a Himnusz.

Ha még kétszer meghallgathatjuk Chomutovban a nemzeti imánkat, akkor ott lehetnek a lányok jövőre a téli olimpián!

Egy gól a 11-ből. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid
Egy gól a 11-ből. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

Lisa Haley szövetségi kapitány: „Nem lepődtem meg azon, ahogy a meccs kezdődött. Mélyebb a keretünk, mint a lengyeleké, de ez nem mutatkozik meg 10-20 perc alatt. Ahogy viszont haladt előre a találkozó, kijött a különbség. Eddig csak az első lépéssel foglalkoztunk, a lengyelekre fókuszáltunk, ám most már ezt a sikert el kell felejteni, és elkezdhetünk készülni a norvégokra.”

Kreisz Emma: „A lengyelek nagyon akartak nyerni, ahogy mi is, mindent megtettek, remekül kezdtek, de tudtuk, hogy képesek vagyunk megfordítani a meccset 0-1 után is. Tökéletesen reagáltunk, visszajöttünk és nagy különbséggel nyertünk. Egységesek voltunk, és így is kell játszanunk a további meccseken is. Péntekre pihenőt kaptunk, aztán jöhet a norvégok elleni szombati találkozó!”

 

A nyitóképen: 11-1-es győzelemmel kezdett válogatottunk az olimpiai selejtezőn. Foto: MJSZ / Vörös Dávid

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viro manĝi
2021. november 14. 00:12
Szép volt lányok! A tegnapi nap további említésre érdemes sikerei a magyar jégkorong válogatottaknál: női U18 Magyarország-Olaszország 2:1 ; férfi U18 Magyarország-Ausztria 4:2 ; férfi U20 Olaszország-Magyarország 3:4(b) ; férfi felnőtt Magyarország-Olaszország 4:1
fogd a pénzt és kuss
2021. november 14. 00:12
szép volt
Peppa
2021. november 14. 00:12
Szép volt, csajok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!