„Nem feladatunk a bűnbakkeresés, de...” – Rátgéber László a Mandinernek

2024. február 12. 15:52

A női kosárlabda-válogatott korábbi legendás szövetségi kapitánya bevallja: még jó pár órával a spanyolok elleni mérkőzés után sem tért magához. A Mandinernek azért megpróbálta összefoglalni, milyen érzések kavarognak benne a mindenkit letaglózó, az olimpiai álmokat elűző vereség után...

2024. február 12. 15:52
RÁTGÉBER László
Vámos Tamás

A Kanada elleni vereség és a legutóbbi olimpia ezüstérmese, Japán bravúros legyőzése után abban bíztunk: folytatódik a körbeverés, ám miután az ázsiaiak legyőzték a legutóbbi világbajnokságon negyedik helyezést elért észak-amerikaiakat, csak az dőlt el a vasárnap esti utolsó mérkőzés előtt: Spanyolország már mindenképpen kijutott a párizsi játékokra, míg a mieinknek mindenképpen győzniük kell, hogy megváltsák a repülőjegyet az olimpiára – 44 év után...

De mint arról a Mandiner is beszámolt, hihetetlen balszerencsés módon,

az utolsó pillanatban – 22 pontos előnyt elherdálva – Dubei Debóráék 73–72-re vesztettek, így odalett a nagy álom... 

Ezt is ajánljuk a témában

Megszólalt a volt kapitány:

Megkeresésünkre a mindig készséges Rátgéber László is érzelmekkel telve értékelte a helyszínen átélt tragédiát...    

„Nagyon nehezen éltem meg,

sohasem gondoltam volna, hogy ennyire felzaklat egy olyan meccs, amelyen nem én ülök a kispadon.

 Az viszont nyugodt szívvel kijelenthető: a spanyolok elleni kudarc nemcsak ennek a 12 játékosnak, hanem a hazai kosárlabdának, sőt a teljes magyar sportmozgalomnak az óriási tragédiája…”

SZÉKELY Norbert
Székely Norbert szövetségi kapitány sem hitt a szemének... Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rátgéber csupán pár másodperc után folytatja:

„Nincsenek szavak, hogy pontosan érzékeltessük, mekkora veszteség is ez… Egy dolog biztos: a mi életünkben ennyire kedvező lehetőségünk már nem lesz az ötkarikás részvételre! Biztos, hogy nem fordul elő újra, hogy ennyire szuper helyzetből (a hazai pálya előnye, telt ház előtt játszani, cserékkel teletűzdelt, már-már motiválatlan ellenfél, 22 pontos vezetés, amiből az utolsó negyedre is 14 pont megmarad) vívhatnánk ki egy olimpiai kvalifikációt… Nem feladatunk a bűnbakkeresés, egyszerűen csak mérges vagyok, bosszús vagyok, és ez az érzés nem múlik! Történt, ami történt, van egy erős csapatunk, ám az is biztos: 

ennek az erős csapatnak az éléről hiányzik egy vezér! Hogy a pályán vagy a pályán kívül, ezt mindenki döntse el saját maga...

A magyar női kosárlabda-válogatott utoljára 1980-ban, Moszkvában vett részt az ötkarikás játékokon. E csapat egyik kulcsjátékosa, Beloberk Éva is nyilatkozott a portálunknak. Az interjút IDE kattintva tudja elolvasni!

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép, fotó: Jani Martin/MRSZ

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsuzsa17
2024. február 12. 17:42
Legjobb embert kérdezték meg erről! Pécsen hányszor átéltük a csodát, 3000 ember előtt, hogy lehetetlen helyzetekből nyertünk. Vele, edzőként.
lististerc
2024. február 12. 17:19
Szép volt, magyarok! Így történt, így sikerült. Holnap is felkel a nap, ti pedig megtettetek mindent. A többi csak múló seb, a sajtóban mocsok. De ez csak időleges.
szintetikus
2024. február 12. 17:15
női kosárlabda? az érdekel valakit? futottak még sport menjenek a konyhába inkább
tintapaca
2024. február 12. 17:13
Taktikailag éretlen, fegyelmezetlen volt a női csapat. Végig nézTem a meccset, és drukkoltam nekik. Ezek után a szövetségi kapitánynak és az egész szövetési vezetésnek le kell mondania, mert a kudarcnak csak ők lehetnek a felelősei. a SZÖV ETÉSGI KAPITÁNYNAK ÉSZRE KELLETT VOLNA VENNIE A HOLTPONTOT, ÉS MEGFELELŐEN KELLETT VOLNA IRÁNYÍTANIA A CSAPATOT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!