Magyar Kupa – MOL Fehérvár, Paks: ötös!

2021. november 03. 16:01

A szerdán bepótolt két MK-mérkőzésen az NB I-es csapatok magabiztosan jutottak tovább.

2021. november 03. 16:01
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A MOL Fehérvár a BVSC-Zuglóhoz látogatott, érdekesség, az NB III Nyugati csoportja listavezetőjének szakmai munkáját a korábbi válogatott, Buzsáky Ákos irányítja, míg a klub sportigazgatója, az éppen a mérkőzés napján születésnapját ünneplő Kisteleki István. A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke pár éve tulajdonképpen hazatért, hiszen korábban már dolgozott a Szőnyi úton: 1988-92 között a csapat vezetőedzője volt.

A mai Magyar Kupa-mérkőzés kapcsán elsőnek azt állapíthattuk meg, hogy a vendégek szakvezetője, Szabics Imre nem finomkodott, hiszen majdnem a legerősebb csapatával állt föl a Vidi. A MOL Fehérvár a következő összeállításban játszott:

Kovácsik – Bambgoye (Kojnok 46.), Rus (Lüftner 64.), Muszliu, Hangya – Dárdai P. (Csoboth 46.), Nego, Makarenko (Nyári 72.) Kovács I. – Zivzivadze (Kodro 63.), Nikolics.

Azt, hogy nem csak a fehérvári labdarúgók, hanem a szurkolók sem vették félvállról a meccset, bizonyítja: a szerdai ebédidő ellenére is több százan kísérték el a csapatot a Szőnyi útra, sőt útravalót is adtak;

 

egy érces hang a következőket kiabálta be Nikolicséknak:„Hamar döntsétek el a meccset, ne hagyjátok magatokat beszorítani, mint a 90-es években!”

A lelkesítő „taktikai utasításnak” meg is lett az eredménye, hiszen a vendégek már a 38. percben 3-0-ra vezettek, sőt a válogatott Nikolics a 63. percen már a harmadik góljánál tartott, rajta kívül még Dárdai Palkó és a bajnokságban is igen hatékony Kenan Kodro (a légiós öt NB I-es meccsen már négyszer volt eredményes) talált be. A fehérvári publikum pedig azt is bebizonyította: még mindig Nemanja a legnagyobb közönségkedvenc, hiszen mindegyik találatát hangos „Nikó! Nikó!” kiáltással üdvözölték. A végén a Vidi kicsit kiengedett, így a vasutasok kozmetikázni tudtak, hiszen a hazaiaktól Szalánszki Gergő, majd Fisli András is betalált, de nem forgott veszélyben a Vidi továbbjutása.

BVSC-Zugló - MOL Fehérvár 2-5 (0-3)

Gólszerő: Szalánszki (80.), Fisli (90+1.) ill. Nikolics (3. 38. 63.), Dárdai P. (29.), Kodro (69.)

Nem messze a Szőnyi úttól, a III. Ker. TVE a Paks csapatát fogadta, és a tolnaiak még hatékonyabb játékot mutattak be az első 45 percben, mint a MOL Fehérvár a BVSC-Zugló ellen.

Bognár György játékosai ugyanis már a találkozó 17. percében 3-0-ra vezettek, éppen ezért

a hazaiak mestere, a Ferencváros és a Budapest Honvéd korábbi kiváló kapusa, Kemenes Szabolcs magyar pályán ritkán látható, merész lépésre szánta el magát.

A harmadik vendégtalálat után három játékosát, Rédei Adriánt, Köböl Krisztiánt és a rutinos, jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező Remili Mohamedet is lekapta, de még így sem tudta megakadályozni, hogy a Paks 5-0-s előnnyel térjen az öltözőbe.

A második játékrészben azonban az NB I leggólerősebb csapata (a Paks a tavalyi idényben 76-szor volt eredményes, amióta 12 csapatos az élmezőny, ilyen kiemelkedő teljesítményre még egyetlen klub sem volt képes; s hogy ez nem a véletlen műve, bizonyítja, az idei szezonban is megőrizték státuszukat, hiszen már 27 gólnál tartanak Ádám Martinék) megkönyörült az óbudaiakon, hiszen Böde Dániel, Pethő Bence, Szabó János, Bognár István és Nagy Richárd találatait nem követték újabbak.

III. Ker. TVE - Paksi FC 0-5 (0-5)

Gólszerző: Böde(4.), Pethő (11.), Szabó J. (13.), Bognár I. (19.), Nagy R. (28.)

A nyolcaddöntő mezőnyébe így könnyedén jutott be a MOL Fehérvár és a Paksi FC, a Magyar Kupa következő játéknapja 2022. február 5. a párosítás a következő:

Kecskeméti TE (NB II)–Budapest Honvéd

Vasas FC (NB II)–Ferencváros

Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) – MOL Fehérvár

FC Csákvár (NB II) – Paksi FC

Ceglédi VSE (NB III) - Kazincbarcika (NB III)

Békéscsabai Előre (NB II)–Gyirmót FC Győr

Újpest FC–Kisvárda Master Good

FC Nagykanizsa (NB III)–ETO FC Győr (NB II)

Nyitókép: Nikolics Nemanja (jobbra) minden elismerést megérdemel Fotó: molfehervarfc.hu

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 04. 23:17
IGEN! Ez tiszteletet érdemel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zakar zoltán béla
2021. november 04. 12:06
IGEN! Ez tiszteletet érdemel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zakar zoltán béla
2021. november 03. 20:02
IGEN! Ez tiszteletet érdemel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!