Marco Rossi óriási gondban: Gulácsi Péter is kidőlt, sosem látott védelem a vb-selejtezőkön!

2021. november 07. 16:48

Egymás után sérülnek meg védőink, így nem a legkedvezőbb előjelekkel várjuk a San Marino elleni hazai (november 12. péntek), és a Lengyelország elleni idegenbeli (november 15. hétfő) vb-selejtezőt.

2021. november 07. 16:48
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A sort a magyar védelem oszlopa, Willi Orbán nyitotta meg, akit még a szerdai, Paris SG elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés szünetében kellett lecserélni, mint később kiderült, sérülése nem annyira súlyos, combizom-szakadást szenvedett, ám emiatt nem csak a szombati, Dortmund elleni bajnokit, hanem a válogatott mérkőzéseket is ki kell hagynia.

Bollla Bendegúz (jobbra) sem maradt talpon Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Bollla Bendegúz (jobbra) sem maradt talpon Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Következett a szövetségi kapitány egyik felfedezettje, Bolla Bendegúz (aki bár az Európa-bajnokságon nem jutott szóhoz, de már az Eb előtt debütált a válogatottban, a Ciprus elleni barátságos mérkőzés utolsó fél órájára állt be, majd egy félidőt játszott az Írország elleni meccsen is, valamint 70 percig volt pályán az Anglia elleni, budapesti vb-selejtezőn) nyitotta, akinek a sérüléséről nem adott részletes tájékoztatást a Magyar Labdarúgó Szövetség. Csak annyit tudni, hogy az angol Wolverhampton Wanderers a svájci Grasshoppersnek kölcsönadott védője egészen bizonyosan nem lesz ott a soron következő két világbajnoki selejtezőn. Marco Rossi Bolla helyére a Puskás Akadémia játékosát, Spandler Csabát hívta be.

Szombaton este érkezett a következő kellemetlen hír, miszerint

Gulácsi Péter ugyan hősiesen végigvédte a Borussia Dortmund elleni bajnokit, de megsérült,

ezzel kapcsolatban - egyelőre - szintén nem lehet tudni többet. A válogatott szakmai stábja Gulácsi helyére az újonc Szappanos Pétert hívta be, aki a nyáron Mezőkövesdről igazolt a Budapest Honvédhoz, és ugyan a szezon kezdete óta a kispestiek első számú kapusa, de feltűnő, hogy egyetlen mérkőzésen sem tudta megőrizni a hálóját a góltól, ám az a teljes Honvéd-védelem kritikája, hogy a 25 bekapott találatnál csak a Paks termelt (26) többet.

S ha mindehhez hozzávesszük, hogy a válogatott keretben ugyan helyet kapott, ám Botka Endre – szintén egy makacs sérülés miatt - hetek óta nem játszik a Ferencvárosban (ugyanez vonatkozik Dibusz Dénesre, akit mérkőzések óta a válogatott másik kapusa, Bogdán Ádám helyettesít), valamint az olasz Parmától hazahívott Balogh Botond még egyetlen percet sem szerepelt a nemzeti csapatban, akkor kijelenthetjük: erősen tartalékos, és sosem látott hátsó alakzattal állunk fel San Marino legjobbjaival szemben.

Még szerencse, hogy így is borítékolható: bármilyen összetételű is lesz a magyar védelem – az Eb-csapatból csupán Fiola Attila, Lang Ádám és Szalai Attila maradt hírmondónak –

könnyedén kell visszaverni az eddigi nyolc selejtezőn csupán egyetlen gólt összehozó San Marinó-i támadósor próbálkozásait.

Persze, Lengyelországban már egészen más lesz a helyzet, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy Nicola Nanni vagy a világsztár, Robert Lewandowski vezeti ránk a labdát...    

A MAGYAR VÁLOGATOTT  KERETE

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa),Loic Nego (MOL Fehérvár),  Schäfer András (FC DAC 1904), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (FC DAC 1904), Kiss Tamás (Cambuur), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa).

Nyitókép: Gulácsi Péter és Willi Orbán - két oszlop is kidőlt... Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BURTI1970
2021. november 09. 14:38
Dibusz jobb mint Gulácsi!
Pierre
2021. november 09. 14:38
nagy pénz, kis foci. Lerágom a körmöm, le tudjuk-e győzni San Marinot, nem a legerősebb kerettel.
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. november 09. 14:37
Azért Gulácsi a nagy sérüléssel is védeni fog a klubjában. Nem tűnt még fel az MLSZ-nek, hogy a válogatottba behívott aranylábú gyerekek rendre "lesérülnek", csak a válogatottban ne kelljen teljesíteni?
DrPepper
2021. november 09. 14:37
Andorra ellen tartalékosan is nyerni kell, ha pedig az angolok verik az albánokat, a lengyeleknek a dönci is belefér, így is meglehet az x.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!