A Ferencváros legendái a Mandinernek: „Mindenkiben maradt egy kis hiányérzet”

2021. december 10. 14:31

Véget ért a Fradi Európa Liga-szereplése. A klub korábbi legendás játékosait, BL-szereplőit kértük meg arra, értékeljék a magunk mögött hagyott kupaőszt.

2021. december 10. 14:31
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Dragóner Attila

a Ferencváros korábbi válogatott hátvédje

„Ez egy nagyon erős csoport volt, BL-szintű ellenfelekkel játszott a Fradi”

Összességében nem csalódtam a szereplésünkben, a mérkőzések ritmusát, dinamikáját pozitívnak értékelem, igaz, volt olyan találkozó, amelyben több lehetőségünk is volt. Tudomásul kell venni: ez egy nagyon erős csoport volt, amelyben BL-szintű ellenfelekkel játszott a Fradi. A Leverkusen elleni győzelmen kívül is akadtak olyan mérkőzések, amelyeken közel álltunk a pontszerzéshez, a még több gólhoz, de tudomásul kell venni: ezen a szinten a kevés lehetőséget könyörtelenül ki kell használni, és a védelemnek szinte hiba nélkül kell játszania, hiszen a tudásbeli különbségek hosszú távon úgy is kijönnek.

Hajdu Attila

a Ferencváros 1995-ös BL-csapatának kapusa

„A Fradi hosszú távon legyen ott a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga főtábláján”

Jó, hogy így lett vége, hiszen a Bundesliga egyik élcsapata elleni győzelem optikailag szebbé tette a búcsút. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy mindenkiben maradt egy kis hiányérzet, hiszen több olyan mérkőzésünk is volt, amelyeken pontokat szerezhettünk volna. Nagyon lényeges, hogy egyik meccsen sem játszottunk alárendelt szerepet, ez korábban nem mindig volt így, elég csak a mi Bajnokok Ligája-szereplésünkre gondolni, amikor az Ajax vagy a Real Madrid elleni idegenbeli mérkőzéseken jószerével ki se jöttünk a 16-osunkról. Azt is el szoktam mondani, hogy a leglényegesebb: a Fradi a selejtezőkön mindig jusson túl, és hosszú távon legyen ott a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga főtábláján.

A Betis elleni hazai mérkőzésen sem sok hiányzott a pontszerzéshez. Ryan Mmaee és Marc Bartra mindenesetre nem bírt egymással Fotó: MTI/Kovács Tamás
A Betis elleni hazai mérkőzésen sem sok hiányzott a pontszerzéshez. Ryan Mmaee és Marc Bartra mindenesetre nem bírt egymással Fotó: MTI/Kovács Tamás

Martos Győző

a Ferencváros korábbi válogatott hátvédje

„A nemzetközi kupaporond más kávéház, mint az NB I”

Szerencsére a vége jól sikerült, kis szerencsével azonban lehetett volna több pontunk is, hiszen több mérkőzésen is átlagon felüli teljesítményt nyújtottunk (a Leverkusen elleni győztes meccsen kívül gondolok a németek elleni idegenbeli találkozóra, valamint a Betis elleni hazai mérkőzésre), de ebben a rendkívül erős csoportban a 3 megszerzett pont a reális erőviszonyokat tükrözi. Tudomásul kell venni: a nemzetközi kupaporond, a főtábla más kávéház, mint az NB I, éppen ezért folyamatosan ezen a szinten kéne játszanunk, hogy ne legyen szokatlan a mérkőzések irama és ritmusa.

Mucha József

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása

„Egyszer sem vertek agyon minket”

Ahogy mondani szokták, minden jó, ha jó a vége, az utolsó mérkőzés végeredményére büszkék lehetünk, hiszen egy nagyon jó csapatot verünk meg. Az, hogy milyen összeállításban játszott a Leverkusen, legyen az ő problémájuk, aki fradista érzelmű, biztos vagyok benne, hogy rendkívül örül ennek a nagy bravúrnak. Ne felejtsük el, egy borzasztóan erős, nyugodtan mondhatom, Bajnokok Ligája-szintű csoportba kerültünk, amelyben egyszer sem vertek agyon minket. Egyetlenegy hiányérzetem van: hazai pályán a Celticet megverhettük volna. Mindent összevetve helytálltunk, bízom benne, hogy jövőre újra itt, az Európa Liga csoportkörében tudunk bizonyítani. Mert ahhoz kétség sem férhet, hogy újra a Ferencváros lesz a bajnok.

Telek András

a Ferencváros 1995-ös BL-csapatának középhátvédje

„Sajnos a nagy bravúr sokáig váratott magára”

A csoport erősségét is figyelembe véve nagyjából reális végeredmény született. Sajnos a nagy bravúr sokáig váratott magára (egészen az utolsó csoportmérkőzésig), de a Bayer Leverkusen elleni siker bizonyította, hogy többet is ki lehetett volna hozni az idei Európa Liga-szereplésből. Az utolsó mérkőzésen mindenki beleadott mindent, egymásért is hajtottak a játékosok, bízzunk benne, hogy a következő szezonban egy még erősebb Fradi vág majd neki az európai kupaküzdelmeknek.

Nyitókép: Aissa Laidouni volt a nyerőember a Leverkusen elleni hazai mérkőzésen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2021. december 19. 12:56
De ha nincs jó magyar játékos akkor mi van
simonvitéz
2021. december 13. 12:47
A kezdőben kellene legalább 5-6 magyarnak lenni! A 90 es évek Fradijában is játszott egy Kuntics, Kopunovics, mi több, ők harcolták ki a goljaikkal a BL csoportkorbe jutást, Novák Dezső edzosége alatt, Neagoe, Nicsenko, Miriuta, Kuznyeczov stb, de mégse mondta senki, ez nem a mi Fradink. A helyes arányt kellett volna eltalálni, de talán nem véletlenül ez nem volt szándék. Egy kísérlet zajlik a szemünk előtt.
simonvitéz
2021. december 13. 00:58
Persze, de a franciákhoz sem illegálisan ment be ennyi bevándorlo! Magyarország legális bevándorlokkal sem akarja multikulturálissá tenni magát! Ez nem jelenti azt, hogy nem jöhetnek bevandorlok más kultúrákbol, ahogy mindig is jöhettek, ez azt jelenti, hogy nem borithatják fel a kényes egyensúlyt. Ami nem mellesleg már most fel van boritva a nettó magyarellenes libsi választói bázis illetve a beilleszthetetlen cigány tömegek miatt. Orbánék a Fradi ilyenné tételével pont azt üzenik a Nyugatnak, hogy Magyarország készen áll a multikulti "totális " bevezetésére.
rókabácsi
2021. december 12. 21:20
és a hazai meccseken miért nem fociztok? azé nincs elég lóvé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!